ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέρκελ: Επόμενο βήμα η παρουσίαση της πρότασης της Κομισιόν

21:26 - 20 Μαϊ 2020 | Ειδήσεις
Μέρκελ: Επόμενο βήμα η παρουσίαση της πρότασης της Κομισιόν
Την τελική πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με το «ταμείο ανασυγκρότησης» θα αναμένει το Βερολίνο, τόνισε η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη στην γερμανο-γαλλικό σχέδιο για την δημιουργία ταμείου ύψους 500 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν έχει ήδη μιλήσει με τον Καγκελάριο της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς και τον Ολλανδό Πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε, οι οποίοι έχουν εκφράσει ήδη αντιρρήσεις για το γερμανο-γαλλικό σχέδιο, η Μέρκελ απάντησε ότι «τώρα βρισκόμαστε στην φάση αναμονής της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

«Αυτή είναι η κρίσιμη πρόταση, στη βάση της οποίας θα εργαστούμε», σημείωσε η Καγκελάριος, επισημαίνοντας, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι σίγουρα θα μιλήσει και με τους ηγέτες της Ολλανδίας και της Αυστρίας.

«Η Γερμανία και η Γαλλία θέλουν να συνοδεύσουν την διαδικασία (της Επιτροπής)  και μάλιστα εποικοδομητικά, αλλά το επόμενο που θα συμβεί είναι η παρουσίαση της πρότασης της Κομισιόν στις 27 Μαΐου. Αυτή η πρόταση θα συζητηθεί κατόπιν με όλα τα κράτη - μέλη», πρόσθεσε, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά την τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των μεγάλων διεθνών οικονομικών οργανισμών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.