ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία: «Εκτοξεύθηκε» σε επίπεδα-ρεκόρ το έλλειμμα της Βρετανίας

11:03 - 22 Μαϊ 2020 | Ειδήσεις
Βρετανία: «Εκτοξεύθηκε» σε επίπεδα-ρεκόρ το έλλειμμα της Βρετανίας
Έλλειμμα-ρεκόρ στον προϋπολογισμό της κατέγραψε η Μεγάλη Βρετανία τον Απρίλιο του 2020. Σύμφωνα με το Bloomberg, το έλλειμμα έφτασε στα 62,1 δισ. λίρες ή 76 δισ. δολάρια, ποσό που ισούται με τον συνολικό δανεισμό του περασμένου έτους χρήσης. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό από την εποχή έναρξης καταγραφής στοιχείων, το 1993.

Σημειώνεται πως οι δαπάνες της κυβέρνησης αυξήθηκαν κατά 57%, μετά τα άνευ προηγουμένου μέτρα για να αποτρέψει την κατάρρευση της οικονομίας, ενώ αντίθετα τα έσοδα «βυθίστηκαν» κατά 27%.

Τα στοιχεία για την «τρύπα» του βρετανικού προϋπολογισμού αντικατοπτρίζουν το κόστος παρεμβάσεων που έχει ανακοινώσει ο υπουργός Οικονομικών, Ρίσι Σουνάκ, μεταξύ των οποίων και την κάλυψη των μισθών για οκτώ εκατ. εργαζομένους σε αναστολή σύμβασης εργασίας, την αύξηση των επιδομάτων ανεργίας και το πλήγμα στα φορολογικά έσοδα, καθώς η οικονομία έχει εισέλθει σε ύφεση.

Στο «μέτωπο» των πωλήσεων λιανικής, η βουτιά 18,1% ήταν η μεγαλύτερη όλων των εποχών. Τέλος, οι πωλήσεις ειδών ένδυσης κατέρρευσαν κατά 50,2%, καθώς τα καταστήματα λιανικής παρέμειναν κλειστά εν μέσω lockdown.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:08 - 22 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.