ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιμένει στα αέναα ομόλογα ο Σόρος-Απειλείται η επιβίωση της ΕΕ

12:50 - 22 Μαϊ 2020 | Ειδήσεις
Επιμένει στα αέναα ομόλογα ο Σόρος-Απειλείται η επιβίωση της ΕΕ
Ο δισεκατομμυριούχος χρηματιστής και επενδυτής, Τζορτζ Σόρος προειδοποίησε εκ νέου πως η επιβίωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης απειλείται από τον νέο κορονοϊό, εκτός και αν η ΕΕ μπορέσει να εκδώσει αέναα ομόλογα (perpetual bonds), που θα βοηθήσουν αδύναμα μέλη όπως η Ιταλία.

«Αν η ΕΕ δεν μπορέσει να το εξετάσει τώρα, ίσως δεν θα μπορέσει να επιβιώσει της πρόκλησης που αντιμετωπίζει τώρα», ανέφερε σε δημοσιογράφους. «Αυτό δεν είναι μια θεωρητική πιθανότητα. Μπορεί να είναι η τραγική πραγματικότητα», είπε στο πλαίσιο ερωταπαντήσεων μέσω email με δημοσιογράφους, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο Σόρος σημείωσε πως η ΕΕ θα πρέπει να διατηρήσει την πιστοληπτική αξιολόγηση ΑΑΑ για να εκδώσει τέτοιο χρέος –και ως εκ τούτου να έχει εξουσία αύξησης των φόρων για να καλύψει τα κόστη των ομολόγων- προτείνοντας πως η ΕΕ θα μπορούσε απλώς να εξουσιοδοτήσει τους φόρους, αντί να τους επιβάλλει.

Επιπλέον, εκτιμά πως η ζημιά από τον κορονοϊό στην οικονομία της ευρωζώνης θα διαρκέσει περισσότερο απ’ όσο πιστεύει ο περισσότερος κόσμος.

Τέλος, εξέφρασε ιδιαίτερη ανησυχία για την Ιταλία, την οποία χαρακτηρίζει τον «ασθενή» της Ευρώπης, λέγοντας πως η ΕΕ και η Γερμανία την έχουν αντιμετωπίσει άσχημα.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:58 - 22 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.