ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φάουτσι: Ίσως έχουμε εμβόλιο κατά του Covid-19 μέχρι το Δεκέμβριο

18:56 - 22 Μαϊ 2020 | Ειδήσεις
Φάουτσι: Ίσως έχουμε εμβόλιο κατά του Covid-19 μέχρι το Δεκέμβριο
Είναι ''πιθανό'' οι ΗΠΑ να μπορέσουν να αρχίσουν τη διανομή εμβολίου κατά του κορονοϊού μέχρι τον Δεκέμβριο, όπως εκτίμησε την Παρασκευή ο επιδημιολόγος και σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, Δρ. Άντονι Φάουτσι.

Ο Δρ. Φάουτσι προέβλεψε τον Ιανουάριο ότι ένα εμβόλιο θα μπορούσε να ήταν έτοιμο σε διάστημα 12-18 μηνών. Σε σημερινή του συνέντευξη στο NPR, ο επιδημιολόγος είπε ότι το "χρονοδιάγραμμα δεν έχει αλλάξει", αλλά προειδοποίησε ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν εμπόδια και ότι κανένα χρονοδιάγραμμα δεν είναι "ποτέ δεδομένο".

''Νομίζω ότι είναι πιθανό, αν δεν έρθουμε αντιμέτωποι με απρόβλεπτες καταστάσεις, να έχουμε ένα εμβόλιο το οποίο θα μπορούσαμε να διανείμουμε στο τέλος της χρονιάς ή στις αρχές Ιανουαρίου του 2021'', ανέφερε ο Δρ. Φάουτσι.

''Όταν ασχολείσαι με το θέμα των εμβολίων είναι πιθανό να υπάρξουν πολλά εμπόδια, όπως το να μην είναι εντελώς αποτελεσματικό'', πρόσθεσε ο ίδιος. ''Και σίγουρα δεν θα θέλαμε να κυκλοφορήσει ένα εμβόλιο που δεν είναι αποτελεσματικό και ασφαλές''.

Οι δηλώσεις του επιδημιολόγου έρχονται τέσσερις μέρες μετά την ανακοίνωση θετικών στοιχείων της Moderna σχετικά με την πρώτη φάση των κλινικών δοκιμών πιθανού εμβολίου σε ανθρώπους. Τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ συνεργάστηκαν με τη Moderna για να επιταχύνουν την ανάπτυξη του εμβολίου.

Το πρακτορείο STAT News ''έσβησε'' ένα μέρος της αισιοδοξίας γύρω από το εμβόλιο αφού μετέδωσε ότι οι ερευνητές δήλωσαν ότι τα δημοσιευμένα δεδομένα ήταν ελλιπή. Ο Fauci τα περιέγραψε ως "ένα μέρος των δεδομένων".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.