ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πεκίνο: Απειλεί με αντίποινα σε περίπτωση κυρώσεων από την Ουάσιγκτον

11:56 - 25 Μαϊ 2020 | Ειδήσεις
Πεκίνο: Απειλεί με αντίποινα σε περίπτωση κυρώσεων από την Ουάσιγκτον
Σε αντίποινα θα προχωρήσει το Πεκίνο, όπως προειδοποίησε τη Δευτέρα, σε περίπτωση που οι ΗΠΑ συνεχίσουν να υπονομεύουν τα συμφέροντά της σε σχέση με το Χονγκ Κονγκ, μετά και τα τελευταία σχόλια από την Ουάσιγκτον για πιθανές κυρώσεις για τη νέα νομοθεσία εθνικής ασφάλειας στην περιοχή.

Ειδικότερα, ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Zhao Lijian είπε στους δημοσιογράφους στη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να βλάψουν την εθνική ασφάλεια της Κίνας και πως το Πεκίνο προχώρησε σε αυστηρό διάβημα προς την Ουάσιγκτον για το σχόλιο του συμβούλου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Robert O' Brien ότι ο νόμος ασφαλείας για το Χονγκ Κονγκ θα μπορούσε να οδηγήσει σε κυρώσεις.

Σύμφωνα με τον O’ Brien, το νομοσχέδιο αντιπροσωπεύει κατάληψη του Χονγκ Κονγκ και συνεπώς ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Mike Pompeo, πιθανότατα δεν θα μπορεί να επικυρώσει πως η πόλη διατηρεί έναν «υψηλό βαθμό» αυτονομίας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την επιβολή κυρώσεων στην Κίνα, στο πλαίσιο της Πράξης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τη Δημοκρατία στο Χονγκ Κονγκ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.