ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γαλλία: Στα 450 δισ. το κόστος στήριξης της οικονομίας

11:03 - 25 Μαϊ 2020 | Ειδήσεις
Γαλλία: Στα 450 δισ. το κόστος στήριξης της οικονομίας
Tα μέτρα που έχει εφαρμόσει η γαλλική κυβέρνηση για τη θωράκιση της οικονομίας απέναντι στην πανδημία έχουν στοιχίσει 450 δισ. ευρώ, ποσό που ισοδυναμεί με το 20% του ΑΕΠ, όπως γνωστοποίησε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο Λεμέρ.

Από τα μέσα Μαρτίου, η κυβέρνηση του Παρισιού, εφήρμοσε δέσμη μέτρων -μεταξύ των οποίων και την επιδότηση εργαζομένων σε καθεστώς αναστολής σύμβασης, χορήγηση δανείων με κρατικές εγγυήσεις και φοροελαφρύνσεις- ώστε να στηρίξει πληττόμενες επιχειρήσεις και εργαζομένους.

«Εάν συνυπολογίσουμε όλες τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί σε δημοσιονομικό επίπεδο και για τη στήριξη της ρευστότητας των επιχειρήσεων, το ποσό ανέρχεται στα 450 δισ.ευρώ, 20% του πλούτου της χώρας στο τραπέζι», δήλωσε ο κ. Λεμέρ στον τηλεοπτικό σταθμό BFM TV.

O Γάλλος ΥΠΟΙΚ πρόσθεσε ότι τα δάνεια με κρατικές εγγυήσεις, για τα οποία έχει ορισθεί ανώτατο όριο 300 δισ. ευρώ, έχουν άμεσο αντίκτυπο στον προϋπολογισμό μόνο εάν ο δανειολήπτης κηρύξει πτώχευση και πρέπει να γίνει χρήση των εγγυήσεων.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:07 - 25 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.