ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ιαπωνία... νίκησε τον κορονοϊό, χωρίς lockdown

17:03 - 25 Μαϊ 2020 | Ειδήσεις
Η Ιαπωνία... νίκησε τον κορονοϊό, χωρίς lockdown
Άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για το Τόκιο και άλλες τέσσερις περιοχές στην Ιαπωνία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Πρωθυπουργός της χώρας, Σίνζο Άμπε.

Ο κ. Άμπε τόνισε ότι η Ιαπωνία απέφυγε μια εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων, χωρίς να καταφύγει στα υποχρεωτικά lockdowns που χρησιμοποιήθηκαν στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.

Το σύνταγμα της Ιαπωνίας απαγορεύει τα υποχρεωτικά lockdowns, αλλά με την κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η κυβέρνηση ζήτησε από τους πολίτες να εφαρμόσουν εθελοντικά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και να αναστείλουν τη λειτουργία επιχειρήσεων.

Η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο διέφυγε ενός εκρηκτικού ξεσπάσματος της επιδημίας με τουλάχιστον 16.600 μολύνσεις και 839 θανάτους μέχρι τώρα, σύμφωνα με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση NHK, ωστόσο η επιδημία τη βύθισε στην ύφεση ενώ η δημοτικότητα του Άμπε έπεσε σε χαμηλό πολλών ετών.

Δημοσκόπηση της εφημερίδας Asahi στη διάρκεια του σαββατοκύριακου έδειξε πως το ποσοστό υποστήριξης στον Άμπε είναι μόλις στο 29% - το χαμηλότερο ποσοστό αφότου επέστρεψε στην εξουσία στα τέλη του 2012 -, ενώ το ποσοστό αποδοκιμασίας του πρωθυπουργού έφθασε στο 52%. Τα αποτελέσματα είναι παρόμοια με εκείνα έρευνας της εφημερίδας Mainichi που δημοσιεύθηκαν το Σάββατο.

Η οικονομία της Ιαπωνίας σημείωσε ύφεση στο τελευταίο τρίμηνο, και οι αναλυτές αναμένουν περαιτέρω συρρίκνωση 22% το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.