ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλάνο διάσωσης της αυτοκινητοβιομηχανίας από τον Μακρόν

09:08 - 26 Μαϊ 2020 | Ειδήσεις
Πλάνο διάσωσης της αυτοκινητοβιομηχανίας από τον Μακρόν
Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα για τη στήριξη της αυτοκινητοβιομηχανίας πριν από άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, θέλοντας να υπογραμμίσει τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει ο κλάδος στη γαλλική οικονομία και το πόσο ισχυρά έχει πληγεί από την πανδημία.

Το σχέδιο, που αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της ημέρας, θα περιλαμβάνει πιθανότατα κίνητρα για την αγορά πιο καθαρών ενεργειακά αυτοκινήτων και ενίσχυση της προσπάθειας για ανάπτυξη μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε γαλλικό έδαφος. «Η αυτοκινητοβιομηχανία είναι στρατηγικός τομέας για τη Γαλλία και μέρος της κουλτούρας της» εξήγησε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρουνό Λεμέρ.

Το σχέδιο είναι ένα από τα τρία πακέτα στήριξης, που έχει παρουσιάσει ο Λεμέρ τις τελευταίες εβδομάδες. Το κράτος έχει ήδη διαθέσει 18 δισ. ευρώ για τη στήριξη της τουριστικής βιομηχανίας, ενώ ετοιμάζει σωσίβιο και για τις αερομεταφορές.

Η αυτοκινητοβιομηχανία απασχολεί 400.000 εργαζομένους στη Γαλλία σε περίπου 30 εργοστάσια οχημάτων και εξαρτημάτων ανά τη χώρα. Υπενθυμίζεται ότι το γαλλικό δημόσιο διαθέτει μετοχικό μερίδιο τόσο στη Renault όσο και στην κατασκευάστρια των Peugeot, PSA.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:14 - 26 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.