ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα εμπόδια μπαίνουν στο σχέδιο διάσωσης της Lufthansa

17:12 - 27 Μαϊ 2020 | Ειδήσεις
Νέα εμπόδια μπαίνουν στο σχέδιο διάσωσης της Lufthansa
Τελικά το εποπτικό συμβούλιο της Lufthansa δεν μπόρεσε να δώσει το «πράσινο φως» στο σχέδιο διάσωσης ύψους 9 δισ. ευρώ υπό το πρίσμα των όρων που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο αεροπορικός όμιλος την Τετάρτη.

Ειδικότερα, το εποπτικό συμβούλιο αναμενόταν να συναντηθεί την Τετάρτη για να υπογράψει τη συμφωνία διάσωσης, αλλά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από τη Lufthansa να παραιτηθεί από τα δικαιώματα προσγείωσης για έξι από τις 300 θέσεις που κατέχει η εταιρεία στα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης και του Μονάχου. Μάλιστα, η Lufthansa σε αυτά τα αεροδρόμια έχει μερίδιο τα 2/3 της αγοράς.

Σε ανακοίνωσή της τόνισε ότι η μείωση της ζήτησης θα οδηγήσει σε μικρότερο αριθμό λειτουργικών θέσεων. «Ο προκύπτων οικονομικός αντίκτυπος στην εταιρεία και η προγραμματισμένη αποπληρωμή των μέτρων σταθεροποίησης, καθώς και πιθανά σενάρια, πρέπει να αναλυθούν εκτεταμένα», δήλωσε η Lufthansa.

Ωστόσο, το εποπτικό συμβούλιο εξακολουθεί να θεωρεί το σχέδιο διάσωσης «ως τη μόνη βιώσιμη εναλλακτική λύση για τη διατήρηση της φερεγγυότητας», δήλωσε η Lufthansa.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.