ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρελθόν οι θεραπείες με χρήση υδροξυχλωροκίνης σε ασθενείς με κορονοϊό

19:18 - 27 Μαϊ 2020 | Ειδήσεις
Παρελθόν οι θεραπείες με χρήση υδροξυχλωροκίνης σε ασθενείς με κορονοϊό
Μετά τη Γαλλία, τόσο η Ιταλία όσο και το Βέλγιο προχώρησαν στην απαγόρευση της χρήσης υδροξυχλωροκίνης στη θεραπεία ασθενών που έχουν νοσήσει από τον κορονοϊό, καθώς πληθαίνουν τα ερωτηματικά σχετικά με την ασφάλεια του συγκεκριμένου φαρμάκου.

Σήμερα, η Γαλλία ανακάλεσε με διάταγμά της τη συνταγογράφηση της υδροξυχλωροκίνης που χρησιμοποιείται κατά της ελονοσίας για τη θεραπεία του νέου κορονοϊού, μετά από σύσταση του ιατρικού συμβουλίου.

Ακολούθησε ο οργανισμός Υγείας του Βελγίου, που προειδοποίησε να μην χρησιμοποιείται το φάρμακο σε ασθενείς με κορονοϊό, πέραν των υπό εξέλιξη κλινικών δοκιμών.

Στη συνέχεια, οι υγειονομικές αρχές της Ιταλίας κατέληξαν επίσης στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν πολύ λίγα στοιχεία που να υποστηρίζουν την αποτελεσματικότητα της υδροξυχλωροκίνης στη θεραπεία του Covid-19, προσθέτοντας ότι ελλείψει αποδείξεων πρέπει να απαγορευθεί η χρήση του φαρμάκου, εκτός των κλινικών δοκιμών.

Ο Ιταλικός Οργανισμός Φαρμάκων (AIFA) επικαλέστηκε, επίσης, νέα κλινικά στοιχεία για τη χρήση του φαρμάκου που «υποδηλώνουν αυξημένο κίνδυνο για ανεπιθύμητες παρενέργειες με ελάχιστο ή καθόλου όφελος».

Τέλος, σημειώνεται ότι μια ακόμη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό Lancet δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει ότι η χρήση του φαρμάκου ως θεραπεία για τον κορονοϊό έχει αποτέλεσμα. Αντίθετα, η εν λόγω μελέτη διαπίστωσε ότι η λήψη υδροξυχλωροκίνης σχετίζεται στην πραγματικότητα με αυξημένο κίνδυνο θανάτου για τους νοσηλευόμενους ασθενείς με κορονοϊό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.