ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίνα: Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο εθνικής ασφάλειας για το Χονγκ Κονγκ

11:12 - 28 Μαϊ 2020 | Ειδήσεις
Κίνα: Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο εθνικής ασφάλειας για το Χονγκ Κονγκ
«Πράσινο φως» άναψε το Κοινοβούλιο της Κίνας, το πρωί της Πέμπτης, στην πρόταση για την επιβολή ενός νέου νόμου περί εθνικής ασφάλειας για το Χονγκ Κονγκ, ανοίγοντας το δρόμο για την εφαρμογή της νομοθεσίας στην πόλη.

«Πριν ληφθεί η συγκεκριμένη απόφαση, οι διαμαρτυρίες στο Χονγκ Κονγκ επανήλθαν με πλήθος κόσμου να βγαίνει στους δρόμους από την περασμένη Παρασκευή που προτάθηκε η νομοθεσία», μεταδίδει το CNBC.

Οι λεπτομέρειες της νομοθεσίας δεν είναι ακόμα γνωστές, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες στοχεύει στην υπονόμευση της κρατικής εξουσίας, τις τρομοκρατικές δραστηριότητες και τις ξένες παρεμβάσεις. 

Οι ΗΠΑ επέκριναν την κίνηση του Πεκίνου και δήλωσαν ότι υπονομεύει την ελευθερία και την αυτονομία του Χονγκ Κονγκ, της πρώην βρετανικής αποικίας που επέστρεψε στην κινεζική κυριαρχία του 1997. 

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι η πόλη δεν ήταν πλέον ανεξάρτητη από την Κίνα. Να σημειώσουμε πως στο Χονγκ Κονγκ κυριαρχεί η αρχή «μία χώρα, δύο συστήματα» που επιτρέπει στην πόλη κάποια ελευθερία την οποία όμως δεν απολαμβάνουν όσοι μένουν στην ηπειρωτική χώρα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.