ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο 5% η ύφεση στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο

17:13 - 28 Μαϊ 2020 | Ειδήσεις
Στο 5% η ύφεση στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο
Η αμερικανική οικονομία συρρικνώθηκε με ρυθμό 5% το πρώτο τρίμηνο του έτους, έναντι 4,8% που είχε ανακοινωθεί στην πρώτη μέτρηση του ΑΕΠ.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου, η καθοδική αναθεώρηση του ΑΕΠ οφείλεται στα χειρότερα δεδομένα για τις επενδύσεις σε αποθέματα. 

Ήταν η μεγαλύτερη πτώση του ΑΕΠ από το 2008, όταν η οικονομία είχε συρρικνωθεί το τέταρτο τρίμηνο κατά 8,4%. 

Αναλυτές προβλέπουν ότι το δεύτερο τρίμηνο, η οικονομία μπορεί να συρρικνωθεί ως και 40%, επίπεδο που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία των ΗΠΑ.

Καλπάζει και η ανεργία

Παράλληλα, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι 2,12 εκατομμύρια Αμερικανοί υπέβαλαν αίτηση για την παροχή επιδόματος ανεργίας στη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι τις 23 Μαΐου, αριθμός μειωμένος σε σχέση με τα 2,4 εκατ. της εβδομάδας πριν από αυτή.

Πρόκειται για τον χαμηλότερο αριθμό από την έναρξη της κρίσης του κορονοϊού, ωστόσο είναι ενδεικτικός ότι ένας μεγάλος αριθμός Αμερικανών είναι εκτός εργασίας.

Σημειώνεται επίσης ότι πρόκειται για την 10η συνεχόμενη εβδομάδα που ο αριθμός των αιτήσεων για παροχή επιδόματος ανεργίας βρίσκεται πάνω από τα 2 εκατ.

Από τα μέσα Μαρτίου που κηρύχθηκε η πανδημία, περισσότεροι από 40 εκατ. άνθρωποι έχουν αιτηθεί για παροχή επιδόματος ανεργίας.

Τα υψηλά ποσοστά ανεργίας επιμένουν παρότι όλες οι πολιτείες έχουν ανοίξει τις οικονομίες τους σε διάφορους βαθμούς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.