ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάουελ (Fed): Περάσαμε πολλές κόκκινες γραμμές

19:56 - 29 Μαϊ 2020 | Ειδήσεις
Πάουελ (Fed): Περάσαμε πολλές κόκκινες γραμμές
Τη ανησυχία του για μια πιθανή υιοθέτηση αρνητικών επιτοκίων επανέλαβε την Παρασκευή ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve) Τζέρομ Πάουελ, μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση του Κέντρου Griswold του Πανεπιστημίου του Princeton.

Ο Πάουελ υπερασπίστηκε την επιθετική δράση, την οποία ανέλαβε η κεντρική τράπεζα προκειμένου να προστατεύσει την οικονομία, όταν φάνηκε η έκταση και οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ ανέφερε ότι η εκκίνηση του δανειακού προγράμματος «Main Street Lending Program» απέχει μόλις λίγες ημέρες.

«Περάσαμε πολλές κόκκινες γραμμές, κάτι που δεν είχε γίνει στο παρελθόν», τόνισε ο Πάουελ και πρόσθεσε: «Είμαι πεπεισμένος ότι αυτή είναι ακριβώς είναι η κατάσταση στην οποία απλώς το πράττεις και βλέπεις τι γίνεται στη συνέχεια».

Η γενική εκτίμηση είναι ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν στα σημερινά τους επίπεδα, ελάχιστα πάνω από το 0%.

Να σημειωθεί ότι το δανειακό πρόγραμμα Main Street είναι ένα από τα εννέα έκτακτα δανειακά προγράμματα της Fed και ένα από τα πλέον περίπλοκο, αφορώντας κυρίως μικρές και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις, που συνήθως δεν έχουν πρόσβαση στις αγορές για άντληση κεφαλαίων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.