ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δύο νεκροί σε διαδηλώσεις για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

18:29 - 30 Μαϊ 2020 | Ειδήσεις
Δύο νεκροί σε διαδηλώσεις για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ
Δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους χτυπημένοι από σφαίρες τις τελευταίες ώρες, σε διαδηλώσεις στις ΗΠΑ για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Στο Όκλαντ της Καλιφόρνια, ένας ομοσπονδιακός αστυνομικός έχασε την ζωή του και ένας ακόμη τραυματίστηκε όταν δέχτηκαν πυρά κατά την διάρκεια διαδήλωσης.

Νωρίτερα, ένας δεκαεννιάχρονος άνδρας σκοτώθηκε από πυρά στο Ντιτρόιτ, όταν άγνωστος άρχισε να πυροβολεί κατά πλήθους που διαδήλωνε, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η τοπική αστυνομία, σύμφωνα με το CNN.

Τρεις οι αστυνομικοί επάνω στον Τζορτζ Φλόιντ

Ένα νέο βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρουσιάζει τρεις αστυνομικούς της Μινεάπολης να πιέζουν με τα γόνατα τους τον Τζορτζ Φλόιντ, ο οποίος βρίσκεται με χειροπέδες στο οδόστρωμα. Προηγούμενο βίντεο που λήφθηκε από την αυτόπτη μάρτυρα Ντανιέλα Φρέιζερ, έδειχνε έναν αστυνομικό- τον Ντέρεκ Σόβιν- να έχει γονατίσει επάνω στον αυχένα του Φλόιντ.

Το νέο βίντεο που μεταδίδει το CNN.com, έχει ληφθεί από την αντίθετη γωνία και παρουσιάζει όχι μόνο τον Σόβιν, αλλά και άλλους δύο αστυνομικούς να έχουν γονατίσει επάνω στο σώμα του Φλόιντ.

Ο Σόνιν συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής και βρίσκεται αντιμέτωπος με τη κατηγορία για φόνο εξ αμελείας και ανθρωποκτονία.

Συνολικά οι τέσσερις αστυνομικοί που εμπλέκονται στο συμβάν απολύθηκαν από την αστυνομία της Μινεάπολης.

Η δολοφονία του Φλόιντ από τους αστυνομικούς έχει ξεσηκώσει ένα κύμα βίαιων διαδηλώσεων, οι οποίες έχουν επεκταθεί σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας της Μινεάπολης νωρίτερα εντός της εβδομάδας, ο Φλόιντ αντιστάθηκε κατά τη διάρκεια της σύλληψης του. Όμως οπτικό υλικό από κάμερα ασφαλείας από παρακείμενο εστιατόριο, κατέρριψε τον ισχυρισμό της αστυνομίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:41 - 30 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.