ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρελθόν η δωρεάν βενζίνη στην Βενεζουέλα

10:31 - 31 Μαϊ 2020 | Ειδήσεις
Παρελθόν η δωρεάν βενζίνη στην Βενεζουέλα
Την αύξηση της τιμής της βενζίνης, η οποία μέχρι πρότινος ήταν σχεδόν δωρεάν, ανακοίνωσε το Σάββατο ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο. «Αποφασίσαμε ότι 200 βενζινάδικα θα μπορούν να πωλούν ελεύθερα το προϊόν στη διεθνή τιμή» τόνισε, εξαγγέλλοντας τον τερματισμό του κρατικού μονοπωλίου στην πώληση βενζίνης.

O πρόεδρος της Βενεζουέλας εξήγησε ότι «η διεθνής τιμή που ορίστηκε, ανέρχεται στα 50 λεπτά του δολαρίου. Τα συγκεκριμένα βενζινάδικα θα είναι ιδιωτικά και θα έχουν λάβει ειδική άδεια εισαγωγής βενζίνης».

Μέχρι στιγμής, ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί αν θα υπάρξει απευθείας απόδοση των αδειών ή θα διεξαχθεί σχετικός διαγωνισμός.

Παράλληλα, ο Μαδούρο ανακοίνωσε ένα σύστημα επιδότησης των πολιτών, το οποίο θα ανέρχεται σε 0,25 δολάριο ανά λίτρο για την αγορά 120 λίτρων βενζίνης μηνιαίως. Για τις μοτοσικλέτες, η επιδότηση θα αφορά την αγορά 60 λίτρων βενζίνης.

Όπως μεταδίδει το AFP, οι παραπάνω ανακοινώσεις επήλθαν λίγες ημέρες, μετά την άφιξη ιρανικών δεξαμενόπλοιων, τα οποία μετέφεραν βενζίνη και άλλα πετρελαϊκά προϊόντα.

Η άφιξη των τάνκερ προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ουάσιγκτον, η οποία έχει επιβάλλει μια σειρά κυρώσεων στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, με στόχο την αποπομπή του προέδρου Μαδούρο.

Παρά τα τεράστια αποθέματα αργού, η πετρελαϊκή παραγωγή της Βενεζουέλας έχει καταρρεύσει, λόγω των αμερικανικών κυρώσεων και των ελλείψεων σε ανταλλακτικά στα διυλιστήρια της χώρας.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:23 - 31 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.