ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ryanair: Δικαστική διαμάχη με την Κομισιόν

13:24 - 10 Ιουλ 2007 | Ειδήσεις
Σε μήνυση κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προβαίνει η Ryanair, ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας χαμηλού κόστους στην Ευρώπη, με το αιτιολογικό ότι δεν εξέτασε, όπως υποχρεούνταν, τις αγωγές για τις κρατικές ενισχύσεις που παρήχθησαν στις αεροπορικές εταιρείες Air France-KLM και Deutsche Lufthansa.

Οπως υποστηρίζει η Ryanair , οι αεροπορικές Air France, Lufthansa, Alitalia SpA και Olympic Airways έλαβαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από τις κυβερνήσεις τους υπό …μη νόμιμες συνθήκες.

Η Ryanair είναι βέβαιη ότι το ευρωδικαστήριο θα λάβει υπόψιν του την «αποτυχία» της Κομισιόν να μην επιβάλει δίκαια τους κανόνες της κρατικής βοήθειας απέναντι στις κυβερνήσεις, οι οποίες συνεχίζουν να παρέχουν χρηματικές ενισχύσεις σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν τις αεροπορικές τους.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε την προσπάθεια της Ryanair να εξαγοράσει την ανταγωνίστρια ιρλανδική αεροπορική εταιρεία Aer Lingus.

Oπως αναφερόταν σε ανακοίνωση, η  Ε.Ε. αποφάσισε ότι ο συνδυασμός των παραπάνω αεροπορικών εταιρειών χαμηλού μεταφορικού κόστους, θα καταστρέψει τον ανταγωνισμό στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου όπου εδρεύει η Ryanair, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού μεταφορικού κόστους της Ευρώπης και η Aer Lingus.

«Η εξαγορά θα ένωνε τις δύο ηγέτιδες από την Ιρλανδία όπου τώρα ανταγωνίζονται μεταξύ τους», αναφέρει ο επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Ε.Ε.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.