ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Εσθονία στις αγορές, πρώτη φορά μετά το 2002

11:09 - 01 Ιουν 2020 | Ειδήσεις
Η Εσθονία στις αγορές, πρώτη φορά μετά το 2002
Η Εσθονία είναι το λιγότερο χρεόμενο κράτος στην Ε.Ε. και τώρα ετοιμάζεται να βγει στις αγορές και να αυξήσει δραστικά τις δαπάνες της.

Η πανδημία του κορονοϊού παρασύρει και την Εσθονία, που μέχρι σήμερα δεν έχει στην αγορά ούτε ένα κρατικό ομόλογο.

Το Bloomberg αναφέρει, ωστόσο, ότι η Εσθονία σχεδιάζει έκδοση 10ετους τίτλου, από την οποία θέλει να αντλήσει τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ.

Ακόμη μία έκδοση ανάλογου μεγέθους σχεδιάζεται για το φθινόπωρο, ενώ μία τρίτη πιθανόν να ακολουθήσει την επόμενη χρονιά.

Όπως αναφέρει στο Bloomberg ο υπουργός Οικονομικών, Μάρτιν Χέλμε, τα χρήματα θα διοχετευθούν για την τόνωση της ανάπτυξης.

«Στην προηγούμενη κρίση έγιναν λάθη πολιτικής, που οδήγησαν σε βαθύτερη ύφεση. Αυτή η ολοκληρωτική, σκληρή λιτότητα που επεβλήθη επιδείνωσε την κατάσταστη και σήμερα ακολουθούμε διαφορετική προσέγγιση» εξηγεί.

Η σκληρή λιτότητα πέρα από την ύφεση είχε και ακόμη μία επώδυνη επίπτωση για τη χώρα. Την μαζική έξοδο των νέων, που αναζητούσαν εργασία σε άλλες χώρες της Ε.Ε. με καλύτερους μισθούς.

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού έρχεται να το αλλάξει αυτό. Σήμερα, σύμφωνα με τον Εσθονό υπουργό Οικονομικών, ο δανεισμός από τις αγορές έχει καταστεί αναπόφευκτος. 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:39 - 01 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.