ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρωσία: Τον Ιούλιο ψηφίζεται το project... Πούτιν 2036

17:38 - 01 Ιουν 2020 | Ειδήσεις
Ρωσία: Τον Ιούλιο ψηφίζεται το project... Πούτιν 2036
Ο κορονοϊός καθυστέρησε για λίγο τη συνταγματική αναθεώρηση στη Ρωσία, αλλά πλησιάζει η ημέρα που ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα περάσει τις απαραίτητες διατάξεις για να επεκτείνει την παραμονή του στην εξουσία.

Η ψηφοφορία για τη συνταγματική αναθεώρηση, η οποία μπορεί να παρατείνει την παραμονή του Πούτιν στο Κρεμλίνο για δύο ακόμη θητείες, θα γίνει, όπως ανακοινώθηκε, την 1η Ιουλίου.

Οι συνταγματικές τροπολογίες που αφορούν στη συνταγματική αναθεώρηση και οι οποίες είχαν εγκριθεί από την ρωσική βουλή και το Συνταγματικό Δικαστήριο, μηδενίζουν τις προηγούμενες θητείες του Ρώσου προέδρου και του δίνουν την δυνατότητα να επανεκλεγεί για δύο ακόμη συνεχόμενες θητείες έως το 2036.

Ο Ρώσος πρόεδρος θεωρεί ότι η 1η Ιουλίου είναι κατάλληλη και άψογη από νομικής απόψεως, για την διεξαγωγή της ψηφοφορίας και πως μέχρι την διεξαγωγή της, οι Ρώσοι θα έχουν την δυνατότητα να καθορίσουν την στάση τους απέναντι στη συνταγματική αναθεώρηση.

Ο Ρώσος πρόεδρος κάλεσε επίσης του Ρώσους πολίτες να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν ενεργά στην ψηφοφορία για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.