ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΝΤ: Μπορεί να καταστεί βιώσιμο το χρέος της Αργεντινής

22:27 - 01 Ιουν 2020 | Ειδήσεις
ΔΝΤ: Μπορεί να καταστεί βιώσιμο το χρέος της Αργεντινής
H Αργεντινή έλαβε τη στήριξη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τη Δευτέρα στις διαπραγματεύσεις για την αναδιάρθρωση χρέους ύψους 65 δισ. δολαρίων.

Η κυβέρνηση της Αργεντινής έχει θέσει την Τρίτη ως διορία για να καταλήξει σε συμφωνία με τους ομολογιούχους.

Σε ανακοίνωσή του το ΔΝΤ ανέφερε ότι η τελευταία πρόταση της κυβέρνησης δημιουργεί προϋποθέσεις για να καταστεί το χρέος της χώρας βιώσιμο. «Η αναθεωρημένη πρόταση των αρχών της Αργεντινής οδηγεί με υψηλή πιθανότητα σε αποκατάσταση της βιωσιμότητας του χρέους» σημειώνει χαρακτηριστικά το ΔΝΤ.

«Η αξιολόγηση των οικονομολόγων του ΔΝΤ καταδεικνύει ακόμα ότι υπάρχει περιορισμένο περιθώριο να αυξηθούν οι πληρωμές στους ιδιώτες πιστωτές και ταυτόχρονα να τηρηθούν τα όρια για την εξυπηρέτηση του χρέους» αναφέρεται, όπως μεταδίδει το Reuters, στην ανακοίνωση.

Η τρέχουσα πρόταση της κυβέρνησης της χώρας της Λατινικής Αμερικής περιλαμβάνει μεταξύ άλλων διετές μορατόριουμ στην εξυπηρέτηση του χρέους. Η Αργεντινή είχε αρχικά προσεγγίσει διεθνείς πιστωτές που κατέχουν ομόλογα αξίας περίπου 65 δισ. δολαρίων με μια προσφορά που περιλάμβανε τριετή περίοδο χάριτος και σημαντική μείωση των πληρωμών τόκων.

Tην προηγούμενη εβδομάδα οι οίκοι αξιολόγησης Fitch και S&P υποβάθμισαν το αξιόχρεο του δημοσίου της Αργεντινής, λίγα εικοσιτετράωρα αφού το Μπουένος Άιρες ανακοίνωσε πως αναστέλλει την εξυπηρέτηση των δανειακών του υποχρεώσεων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.