ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΒοΕ: Προετοιμασία των τραπεζών για Brexit χωρίς συμφωνία

14:36 - 03 Ιουν 2020 | Ειδήσεις
ΒοΕ: Προετοιμασία των τραπεζών για Brexit χωρίς συμφωνία
«Οι τράπεζες θα πρέπει να προετοιμαστούν για την πιθανότητα να μην υπάρξει συμφωνία στις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ μετά το Brexit», ανακοίνωσε σήμερα η Τράπεζα της Αγγλίας (ΒοΕ).

Η Βρετανία αποχώρησε τον Ιανουάριο από την Ε.Ε. και οι συζητήσεις για μια μελλοντική εμπορική σχέση μεταξύ Βρετανίας και Ένωσης, μπήκαν στον τέταρτο γύρο αυτή την εβδομάδα, χωρίς να έχει σημειωθεί - μέχρι τώρα - κάποια σημαντική πρόοδος.

«Είναι θεμελιώδες για την Τράπεζα της Αγγλίας, να προετοιμάσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου για όλους τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσει», αναφέρει η BoE σε ανακοίνωσή της.

Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Αγγλίας, Andrew Bailey, πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη την Τρίτη με τις μεγαλύτερες τράπεζες της Βρετανίας, στις οποίες τόνισε την ανάγκη να επισπεύσουν τα σχέδιά τους για ένα Brexit χωρίς συμφωνία, μεταδίδει το Sky News.

Η ΒοΕ δήλωσε ότι συναντά την ηγεσία των τραπεζών του Ηνωμένου Βασιλείου σε πολύ τακτική βάση. «Όπως έχουμε δηλώσει προηγουμένως, η πιθανότητα οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και ΕΕ για μια μελλοντική εμπορική σχέση να μην καταλήξουν σε συμφωνία, είναι μια από τις πιθανές εκβάσεις για τις οποίες οι τράπεζες πρέπει να προετοιμαστούν στους επόμενους μήνες», αναφέρει η BoE.

Πηγές τις οποίες επικαλείται το Reuters, αναφέρουν ότι δύο μεγάλες τράπεζες τόνισαν πως εδώ και καιρό προετοιμάζονται για την αντιμετώπιση ενός Brexit χωρίς συμφωνία από επιχειρησιακή άποψη, αφού έχουν ήδη μεταφέρει προσωπικό από το Ηνωμένο Βασίλειο και διοίκηση, σε νέα γραφεία στην Ε.Ε..

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.