ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία: «Καρφιά» Μέι κατά του Τζόνσον για την ταξιδιωτική καραντίνα

19:54 - 03 Ιουν 2020 | Ειδήσεις
Βρετανία: «Καρφιά» Μέι κατά του Τζόνσον για την ταξιδιωτική καραντίνα
Σφοδρή κριτική στον διάδοχό της, Μπόρις Τζόνσον, για τα σχέδια της βρετανικής κυβέρνησης αναφορικά με την ταξιδιωτική καραντίνα, άσκησε η πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Τερέζα Μέι.

Σύμφωνα με την πρώην πρωθυπουργό, «η κυβέρνηση ορθά εστίασε στην ασφάλεια των πολιτών ωστόσο τώρα ρισκάρει με το να αποκλείσει την χώρα από τον υπόλοιπο κόσμο». Ωστόσο, η Μέι η οποία διατηρεί χαμηλό προφίλ μετά την παραίτηση της το περασμένο καλοκαίρι, άσκησε κριτική στο σχέδιο της Υπουργού Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ να μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών όσοι φτάνουν στη Βρετανία από το εξωτερικό.

Η υπουργός υπογράμμισε ότι υπάρχει ένας μικρός αριθμός εξαιρέσεων από το μέτρο της καραντίνας για τις αφίξεις από το εξωτερικό, ενώ για όλους τους υπόλοιπους θα ισχύσουν οι διαδικασίες που έχουν ήδη ανακοινωθεί, δηλαδή η δήλωση στοιχείων διαμονής κατά την απομόνωση όσων φτάνουν στη Βρετανία, στοιχεία επικοινωνίας, πληροφορίες σχετικά με διαγνωστικό τεστ για τον κορονοϊό κ.α. τα οποία θα συμπληρώνονται σε ειδική φόρμα πριν την άφιξη στη χώρα, ενώ στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο, που θα μπορεί να φτάσει τις 1.000 λίρες στην Αγγλία ή ακόμη και στη δίωξη.

Τέλος, η Μέι ένωσε την φωνή της με αυτές άλλων βουλευτών του Συντηρητικού κόμματος, οι οποίοι εξέφρασαν επιφυλάξεις για τον χρόνο έναρξης της καραντίνας, αλλά και για τις συνέπειες στην αεροπλοΐα, ή ζήτησαν να μην ισχύσει η οριζόντια εφαρμογή του μέτρου, ώστε αντίθετα να δημιουργηθούν αερογέφυρες με άλλες χώρες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.