ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΟΥ: Ξεκινά πάλι τις κλινικές δοκιμές υδροξυχλωροκίνης

20:22 - 03 Ιουν 2020 | Ειδήσεις
ΠΟΥ: Ξεκινά πάλι τις κλινικές δοκιμές υδροξυχλωροκίνης
Την επανέναρξη των δοκιμών του φαρμάκου της υδροξυχλωροκίνης, εννέα ημέρες μετά την αναστολή τους, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την εξεύρεση της θεραπείας του νέου κορονοϊού.

«Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, το εκτελεστικό συμβούλιο θα ζητήσει από τους μελετητές τη συνέχισε των δοκιμών με υδροξυχλωροκίνη» γνωστοποίησε ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγιέσους.

Υπενθυμίζεται ότι οι δοκιμές της υδροξυχλωροκίνης είχαν διακοπεί στις 25 Μαΐου του 2020, κατόπιν επιστημονικής έρευνας, η οποία ισχυριζόταν ότι το φάρμακο είχε αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των ασθενών.

Ωστόσο, δημοσίευμα της εφημερίδας «The Guardian» αποκάλυψε ότι η συγκεκριμένη έρευνα χαρακτηριζόταν από ελλιπή και αναξιόπιστα στοιχεία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, η εταιρεία παρείχε στους ερευνητές τα στοιχεία που έδειξαν ως επικίνδυνη τη χρήση της υδροξυχλωροκίνης, που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση «The Lancet». Η μεθοδολογία των ερευνητών αλλά και ο τρόπος συλλογής των δεδομένων προκάλεσε από την αρχή ενστάσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:58 - 03 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.