ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προβλέψεις για έλλειμμα 11,4% του ΑΕΠ στη Γαλλία φέτος

12:20 - 04 Ιουν 2020 | Ειδήσεις
Προβλέψεις για έλλειμμα 11,4% του ΑΕΠ στη Γαλλία φέτος
Στο 11,4% του ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί φέτος το έλλειμμα του προϋπολογισμού της Γαλλίας, περισσότερο από το 9,1% που ήταν η μέχρι τώρα εκτίμηση, λόγω της βαθιάς ύφεσης και της μεγάλης αύξησης δαπανών για τη στήριξη της οικονομίας, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο υπουργός Προϋπολογισμού της χώρας, Ζεράλ Νταρμανέν.

«Χρεωνόμαστε, ολοένα και περισσότερο, διότι αποφασίσαμε να διασώσουμε τη γαλλική οικονομία….με προβλεπόμενη συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 11%, θα έχουμε δημοσιονομικό έλλειμμα 11,4%», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό France 2.

«Η Γαλλία ποτέ δεν είχε τέτοιο επίπεδο δημοσιονομικού ελλείμματος», πρόσθεσε ο Νταρμανέν. Και το χρέος αναμένεται να αυξηθεί περισσότερο σε σχέση με τις μέχρι τώρα προβλέψεις, δηλαδή 115% του ΑΕΠ, όπως προειδοποίησε ο υπουργός, χωρίς να δώσει συγκεκριμένα νούμερα. Πέρυσι, το έλλειμμα διαμορφώθηκε στο 3% του ΑΕΠ και το χρέος στο 98,1%.

«Είναι νούμερα που μπορεί να ζαλίζουν» αλλά «βλέπουμε στο τέλος αυτού του περιορισμού την επιστροφή μιας οικονομικής ανάκαμψης», δήλωσε ο Νταρμανέν. Όπως θυμίζει το ΑΜΠΕ, την Τρίτη, ο υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ ανακοίνωσε ότι η γαλλική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 11% το 2020.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.