ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαγκάρντ: Η ευρωζώνη αντιμέτωπη με μια άνευ προηγούμενου συρρίκνωση

15:59 - 04 Ιουν 2020 | Ειδήσεις
Λαγκάρντ: Η ευρωζώνη αντιμέτωπη με μια άνευ προηγούμενου συρρίκνωση
«Τα τελευταία οικονομικά στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι η οικονομία της ευρωζώνης βιώνει μια άνευ προηγούμενου συρρίκνωση», υπογράμμισε η επικεφαλή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ.

Η Κριστίν Λαγκάρντ σημείωσε πως «υπάρχουν ενδείξεις ότι η οικονομική κάμψη έχει ήδη φτάσει στο κατώτατο σημείο, αλλά η βελτίωση που παρατηρείται είναι χλιαρή» και υπογράμμισε ότι «οι οικονομικές προβλέψεις καταδεικνύουν ότι η πτώση του ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο θα είναι πρωτοφανής».

Αναφερόμενη στις προβλέψεις για το ΑΕΠ, σημείωσε ότι «η ΕΚΤ προβλέπει ότι το ΑΕΠ της ευρωζώνης θα συρρικνωθεί κατά 8,7% το 2020, ενώ το 2021 θα σημειωθεί ισχυρή ανάκαμψη η οποία ωστόσο δεν θα καλύψει τις απώλειες της προηγούμενης χρονιάς. Η οικονομία της ευρωζώνης θα αναπτυχθεί με ρυθμό 5,2% το 2021 και 3,3% το 2022».

Για τον πληθωρισμό, η επικεφαλής της ΕΚΤ επισήμανε ότι «οι πιέσεις στις τιμές θα παραμείνουν υποτονικές λόγω της μεγάλης οικονομικής επιβράδυνσης και της πτώσης στις τιμές της ενέργειας». 

Τελευταία τροποποίηση στις 16:02 - 04 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.