ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απειλεί και η Βραζιλία με αποχώρηση από τον ΠΟΥ

10:52 - 06 Ιουν 2020 | Ειδήσεις
Απειλεί και η Βραζιλία με αποχώρηση από τον ΠΟΥ
Με αποχώρηση της Βραζιλίας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), απείλησε την Παρασκευή ο πρόεδρος της χώρας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, σε περίπτωση που δεν σταματήσει ο Οργανισμός να είναι μια «κομματική πολιτική οργάνωση».

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους που μεταδόθηκαν από το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Brasil, ο Μπολσονάρου είπε επίσης ότι η υδροξυχλωροκίνη «επέστρεψε» μετά από την απόσυρση «πλαστών» μελετών αναφορικά με την αποτελεσματικότητά της. Ο ακροδεξιός πρόεδρος έχει χαρακτηρίσει το φάρμακο ως θεραπεία για τον κορονοϊό παρά την έλλειψη επιστημονικών στοιχείων σχετικά με την αποτελεσματικότητά του.

Σε κεντρικό άρθρο στην αρχική σελίδα της Folha de S.Paulo, η βραζιλιάνικη εφημερίδα τόνισε ότι έχουν περάσει μόλις 100 ημέρες από τότε που ο πρόεδρος της χώρας χαρακτήριζε τον ιό που τώρα «σκοτώνει έναν Βραζιλιάνο κάθε λεπτό» μια «μικρή γρίπη». «Ενώ το διαβάζετε αυτό, ακόμη ένας Βραζιλιάνος πέθανε από κορονοϊό», ανέφερε η εφημερίδα.

Το ξέσπασμα στη Λατινική Αμερική είναι έντονα ανησυχητικό

Ερωτηθείσα για τις απόπειρες χαλάρωσης των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης στη Βραζιλία παρά τα αυξανόμενα καθημερινά ποσοστά θανάτου και διαγνώσεις, η εκπρόσωπος του Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ), Μάργκαρετ Χάρις, δήλωσε ότι το βασικό κριτήριο για την άρση των lockdowns είναι η επιβράδυνση της μετάδοσης.

«Η επιδημία, το ξέσπασμα, στη Λατινική Αμερική είναι έντονα ανησυχητικό», είπε η Χάρις σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη. Μεταξύ των έξι βασικών κριτηρίων για τη χαλάρωση της καραντίνας, είπε, «ένα από αυτά είναι ιδανικά να μειώνεται η μετάδοσης».

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους αργότερα την Παρασκευή, ο Βραζιλιάνος πρόεδρος απείλησε με αποχώρηση από τον ΠΟΥ, διαμαρτυρόμενος για την «ιδεολογική του προκατάληψη».

«Σας το λέω εδώ, οι ΗΠΑ αποχώρησαν από τον ΠΟΥ, το εξετάζουμε στο μέλλον (...). Είτε ο ΠΟΥ λειτουργεί χωρίς ιδεολογικές προκαταλήψεις, είτε αποχωρούμε και εμείς. Δεν χρειαζόμαστε ανθρώπους από το εξωτερικό να εκφράζουν τα συναισθήματά τους για την υγεία εδώ», είπε στους δημοσιογράφους στη Μπραζίλια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.