ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Sabah: Στέλνει γεωτρύπανο ανοιχτά της Λιβύης στα τέλη του 2020

18:50 - 07 Ιουν 2020 | Ειδήσεις
Sabah: Στέλνει γεωτρύπανο ανοιχτά της Λιβύης στα τέλη του 2020
Γεωτρήσεις στα ανοιχτά της Λιβύης σχεδιάζει να ξεκινήσει η Τουρκία στα τέλη του έτους, σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah. Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι το σκάφος «Kanuni», όπως είναι το όνομα του πλοίου, θα είναι το τρίτο πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας, μετά το Barbaros και το Oruc Reis, ενώ η εφημερίδα σημειώνει ότι η Άγκυρα προχωρά με στρατηγικά βήματα στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Μετά την ολοκλήρωση των τρισδιάστατων σεισμικών ερευνών σε μια έκταση 50.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων και των δισδιάστατων σε μια έκταση 52.0000 τ. χλμ. στην ανατολική Μεσόγειο από τα ερευνητικά σκάφη Οruc Reis και Barbaros καθώς και το πλωτό γεωτρύπανο Yavuz η Τουρκία θα στείλει το νέο πλωτό γεωτρύπανο Kanuni στη Λιβύη», αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τη Σαμπάχ το πλωτό γεωτρύπανο αυτή την περίοδο, το οποίο αγοράστηκε από τη Βρετανία, βρίσκεται σε φάση συντήρησης και αναβάθμισης στο λιμάνι Τασουτζού της Μερσίνας.

Παράλληλα όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Τουρκία δεν υποχωρεί αναφορικά με τα διεθνή της δικαιώματα και συνεχίζει τις δραστηριότητές στην ανατολική Μεσόγειο προχωρώντας στα ανάλογα στρατηγικά βήματα. Επίσης, στο πλαίσιο αυτών των κινήσεων από πλευράς της Άγκυρας, έχουν ξεκινήσει μελέτες για την πιθανότητα κατασκευής ενός αγωγού που θα συνδέει τα Κατεχόμενα της Κύπρου με την Τουρκία και από εκεί με την Ευρώπη για τη μεταφορά υδρογονανθράκων.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο η φιλοκυβερνητική Γενί Σαφάκ είχε αναφέρει ότι η κρατική εταιρεία πετρελαίου Τουρκίας (TPAO) αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα έρευνες στα θαλάσσια οικόπεδα 15 και 20, κάτω από την Κρήτη, κάτι το οποίο συζήτησαν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον πρωθυπουργό της Λιβύης, Φαγιέζ Σαράτζ.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:55 - 07 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.