ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο μικροσκόπιο του ECOFIN η πρόταση για το Ταμείο Ανάκαμψης

07:38 - 09 Ιουν 2020 | Ειδήσεις
Στο μικροσκόπιο του ECOFIN η πρόταση για το Ταμείο Ανάκαμψης
Συνεδριάζουν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών των κρατών-μελών της Ε.Ε. (ECOFIN) με βασικό θέμα στην ατζέντα την πρόταση της Κομισιόν για το Ταμείο Ανάκαμψης των ευρωπαϊκών οικονομιών απέναντι στην πανδημία.

Την Πέμπτη ακολουθεί η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, στο Eurogroup, με το Ταμείο Ανάκαμψης αλλά και με την Ελλάδα στην ατζέντα, καθώς αναμένεται να εγκριθεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης των SNP’s & ANFA’s για την ενίσχυση των ταμειακών διαθεσίμων της χώρας. Παράλληλα, οι υπουργοί Οικονομικών θα ενημερωθούν από τον πρώην Ευρωπαίο επίτροπο Χοακίν Αλμούνια για τα αποτελέσματα της έκθεσης που ανέλαβε, ως επικεφαλής ομάδας, για την αξιολόγηση των προγραμμάτων στήριξης της Ελλάδας από τον ESM.

Σημειώνεται ότι εν όψει και της Συνόδου Κορυφής η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιουνίου, εντατικοποιούνται οι διαβουλεύσεις μεταξύ των κρατών-μελών της Ε.Ε. με στόχο να υπάρξει συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης ακόμα και τον Ιούνιο, όπως επιδιώκει η Αθήνα.

Από την άλλη, ο ευρωπαίος Επίτροπος οικονομικών Πάολο Τζεντιλόνι σε συνέντευξη του στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung εκφράζει την πεποίθηση ότι μπορούν να ξεπεραστούν οι εντάσεις που διατυπώνονται από χώρες όπως η Αυστρία, η Δανία, η Ολλανδία και η Σουηδία, θεωρώντας ως ρεαλιστικό να υπάρξει απόφαση το πρώτο διάστημα της γερμανικής προεδρίας, δηλαδή μετά τον Ιούλιο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.