ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν: Όταν έρθουν τα γεωτρύπανα, θα τα συνοδεύουν φρεγάτες

08:57 - 09 Ιουν 2020 | Ειδήσεις
Ερντογάν: Όταν έρθουν τα γεωτρύπανα, θα τα συνοδεύουν φρεγάτες
Νέες προκλητικές δηλώσεις για τις δράσεις της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο εξαπέλυσε το βράδυ της Δευτέρας ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξή του στην τουρκική κρατική τηλεόραση TRT συνέστησε στην Ελλάδα να μάθει τα όριά της πριν απευθυνθεί στην Τουρκία και προειδοποίησε ότι «αν δεν το κάνει, η Άγκυρα ξέρει να απαντήσει».

«Η Ελλάδα δεν μένει ήσυχη και πετάει διάφορα. Βγαίνει και λέει αβάσιμα πράγματα. Ποια είναι αυτή η χώρα που μιλάει έτσι; Τέτοιες κουβέντες τις λένε στην Τουρκία; Σε ποιον νομίζεις ότι μιλάς; Για μαζέψου λίγο. Για μάθε τα όριά σου! Αν δεν μάθει τα όριά της, η Τουρκία είναι εμφανές τί θα κάνει», προειδοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος, όπως μεταδίδει το sigmalive.com.

Ο Ερντογάν δείχνοντας το νέο χάρτη που παρουσίασε νωρίτερα και ο υπουργός Ενέργειας με τις 7 περιοχές κοντά στην Κρήτη, όπου θα διενεργηθούν έρευνες φυσικού αερίου από τα Τουρκικά Πετρέλαια στο πλαίσιο του τουρκο-λιβυκού συμφώνου, είπε ότι «δεν πρόκειται να υπάρξει καμία υποχώρηση στα σχέδια αυτά» και ότι «το πολεμικό ναυτικό είναι έτοιμο για όλα».

«Σε αυτό τον πίνακα φαίνεται η περιοχή με τις ζώνες θαλάσσιες δικαιοδοσίας της Τουρκίας και της Λιβύης. Όποιος είναι έξυπνος γνωρίζει ότι η Τουρκία εδώ δεν πρόκειται να κάνει την παραμικρή υποχώρηση. Στο παρελθόν δεν είχαμε ούτε ερευνητικά πλοία ούτε γεωτρύπανα. Τώρα, δόξα τω Θεώ, έχουμε 3 πλωτά γεωτρύπανα και 2 ερευνητικά πλοία και τώρα όλα βρίσκονται και συνεχίζουν να δουλεύουν στην περιοχή εδώ. Όλα αυτά τους έχουν ανησυχήσει πολύ (τους Έλληνες). Όταν έρθουν εδώ τα γεωτρύπανά μας, δεν θα έρθουν φυσικά για να κουνήσουν το μαντήλι. Θα τα συνοδεύουν φρεγάτες. Έρχονται εδώ προετοιμασμένα για το ο,τιδήποτε. Κοιτάξτε, εδώ έτσι και γίνει το παραμικρό λάθος, θα απαντήσουμε όπως πρέπει», τόνισε ο Ερντογάν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.