ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε επέμβαση μεταμόσχευσης βλαστοκυττάρων υποβάλλεται ο Σουμάχερ

11:44 - 11 Ιουν 2020 | Ειδήσεις
Σε επέμβαση μεταμόσχευσης βλαστοκυττάρων υποβάλλεται ο Σουμάχερ
Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Μίκαελ Σουμάχερ, πρόκειται να υποβληθεί σε μία "πειραματική" επέμβαση μεταμόσχευσης βλαστοκυττάρων.

Έξι χρόνια μετά το βαρύτατο τραυματισμό του κατά τη διάρκεια κατάβασης με σκι σε χιονισμένη πλαγιά, ο Σουμάχερ "παλεύει" ώστε να μπορέσει να αναρρώσει.

Μέχρι σήμερα, ωστόσο, καμία θεραπεία δεν έχει αποδώσει. Ο Γερμανός πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 βρίσκεται καθηλωμένος στο κρεβάτι, δεν έχει επαφή με το περιβάλλον και υποφέρει από οστεοπόρωση και μυϊκή ατροφία όλα αυτά τα χρόνια.

Τις επόμενες ημέρες θα υποβληθεί σε άλλη μία χειρουργική επέμβαση, αυτή τη φορά σε  μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων, σε μία προσπάθεια να αναζωογονηθεί το νευρικό του σύστημα.

Τη μεταμόσχευση έχει αναλάβει ο κορυφαίος Γάλλος γιατρός Δρ. Φίλιπ Μενάς, σύμφωνα με ιταλικά μέσα.

Ο Δρ. Φίλιπ Μενάς θεωρείται πρωτοπόρος στις μεταμοσχεύσεις βλαστοκυττάρων και φαίνεται πως έχει χειρουργήσει ξανά στο παρελθόν τον Σουμάχερ, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της Daily Mail.

Ο 51χρονος πρώην οδηγός της Φόρμουλα, συγκεκριμένα, αναμένεται να υποβληθεί σε αντικατάσταση κατεστραμμένων κυττάρων με νέα, υγιή που θα προέρχονται είτε από τον μυελό των οστών, είτε από το αίμα.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη επέμβαση φαίνεται πως θα είναι μία από τις πολλές που θα ακολουθήσουν και είναι «πειραματική», όπως αναφέρουν πάντα οι ίδιες πληροφορίες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.