ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκία: Φυλακίστηκε δημοσιογράφος με κατηγορίες για κατασκοπεία

12:14 - 12 Ιουν 2020 | Ειδήσεις
Τουρκία: Φυλακίστηκε δημοσιογράφος με κατηγορίες για κατασκοπεία
Η Τουρκία ιδιαίτερα στην εποχή Ερντογάν ασφαλώς και δεν φημίζεται για την δημοκρατικότητά της. Κριτική στην κυβέρνηση δύσκολα εκφράζεται.

Η ελευθερία του Τύπου είναι μία άγνωστη έννοια και αποδεικνύεται εκ νέου.

Όπως μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, τουρκικό δικαστήριο διέταξε την προφυλάκιση μιας εξέχουσας δημοσιογράφου για να δικαστεί για «στρατιωτική και πολιτική κατασκοπεία», 

Η δημοσιογράφος Μουγεσέρ Γιλντίζ, διευθύντρια στην Άγκυρα του ειδησεογραφικού ιστότοπου OdaTV, τέθηκε υπό κράτηση την περασμένη Δευτέρα. Την Πέμπτη, προφυλακίσθηκε επισήμως αφού ανακρίθηκε.

Το δικαστήριο που έλαβε την απόφαση επικαλέσθηκε ρεπορτάζ της Γιλντίζ για φερόμενες συναντήσεις τουρκικού στρατιωτικού προσωπικού με τον λίβυο πολέμαρχο Χαλίφα Χαφτάρ, που μετέδωσε o OdaTV. Η Τουρκία υποστηρίζει τον αντίπαλο του Χαφτάρ, τον Φάγεζ αλ-Σάρατζ, τον επικεφαλής της αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ λιβυκής κυβέρνησης, και στέλνει στρατιωτικό εξοπλισμό και εκπαιδευτές για να βοηθήσει τις δυνάμεις του Σάρατζ εναντίον εκείνων του Χαφτάρ.

Ο συνήγορος της Γιλντίζ δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για να σχολιάσει.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος OdaTV τηρεί επικριτική στάση έναντι της κυβέρνησης του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν. Τον Μάρτιο η Τουρκία μπλόκαρε την πρόσβαση στον OdaTV κατηγορώντας τον για παραβίαση ενός νόμου για την κανονιστική ρύθμιση του Ίντερνετ.

Πριν από την απόφαση αυτή, δύο δημοσιογράφοι του OdaTV είχαν συλληφθεί εξαιτίας ενός ρεπορτάζ για την κηδεία ενός αξιωματικού των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών που φέρεται ότι σκοτώθηκε στη Λιβύη, μετέδωσε ο ενημερωτικός ιστότοπος. «Η δημοσιογραφία στη φυλακή», έγραψε σήμερα ο OdaTV μετά την προφυλάκιση της Γιλντίζ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.