ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Μπελά» με τη ζώνη αντίστασης των 8.120 με 8.132 μονάδων έχει βρει ο DAX

10:40 - 12 Ιουλ 2007 | Ειδήσεις
Διαγραμματικό βραχυχρόνιο «μπελά» με τη ζώνη αντίστασης των 8.120 με 8.132 μονάδων φαίνεται να έχει βρει τις τελευταίες εβδομάδες ο δείκτης της Φραγκφούρτης XETRA DAX 30, καθώς έχει σχηματίσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα δύο διαδοχικές κορυφώσεις, αναφέρει η Fortius στην τεχνική της ανάλυση για τον δείκτη.

Μάλιστα από την ίδια περιοχή διέρχεται και η μακροχρόνια ανοδική γραμμή τάσης. Γραμμή η οποία έθεσε ένα γρήγορο stop στην έντονη ανοδική κίνηση του Ιουνίου, διατηρώντας έτσι τη μη υπερθέρμανση της αγοράς. Επίσης ο βραχυχρόνιος σχηματισμός, που έχει αποτυπωθεί στο ημερήσιο chart τιμών μπορεί να δημιουργεί ανασφάλεια στις τάξεις των επενδυτών αλλά στατιστικώς είναι ένας θαυμάσιος σχηματισμός με έντονο χαρακτήρα συνέχισης της υπάρχουσας τάσης μετά από ένα απαραίτητο consolidation τιμών, σημειώνει η ΑΧΕ.

Έτσι λοιπόν πιθανή επιβεβαιωμένη ανοδική διάσπαση του υψηλού των 8.132 μονάδων θα φέρει το δείκτη πολύ κοντά στη καταγραφή των 8.500 μονάδων. Αντιθέτως έντονο προβληματισμό για τη βραχυχρόνια τάση θα μας φέρει η καθοδική διάσπαση της ζώνης των 7.800 με 7.700 μονάδων, περιοχή από όπου διέρχεται και η μακροπρόθεσμη γραμμή AQ, ενώ στην ίδια ζώνη βρίσκεται και το διορθωτικό επίπεδο του 23,6% της ανοδικής κίνησης του Μαρτίου σύμφωνα με τα Fibonacci Retracement. Τέλος θετικοί παραμένουν και οι δύο τεχνικοί δείκτες TRIX και Psychological Index.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.