ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην έκδοση κυβερνητικών ομολόγων $14,1 δισ. προχωρά η Κίνα

08:37 - 16 Ιουν 2020 | Ειδήσεις
Στην έκδοση κυβερνητικών ομολόγων $14,1 δισ. προχωρά η Κίνα
Στην έκδοση ειδικών ομολόγων οικονομικού ύψους 100 δισεκατομμυρίων γουάν (περίπου 14,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων) θα προχωρήσει η κινεζική κυβέρνηση για τα μέτρα ελέγχου εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19, σε μια προσπάθεια να εξισορροπήσει τον έλεγχο της πανδημίας με την οικονομική και την κοινωνική ανάπτυξη.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Οικονομικών (MOF), θα προχωρήσει στην έκδοση δύο τύπων ομολόγων σταθερού επιτοκίου για ομόλογα 50 δισεκατομμυρίων γουάν, διάρκειας πέντε ετών, αλλά και άλλων ομολόγων 50 δισεκατομμυρίων γουάν, επταετούς διάρκειας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του MOF. Η διάθεση των ομολόγων θα γίνει στις 23 Ιουνίου του 2020.

Οδοφράγματα και σημεία ελέγχου στο Πεκίνο

Αυστηρότερα μέτρα επέβαλαν οι αρχές του Πεκίνου για να αποτρέψουν την εξάπλωση του κορονοϊού μετά τον εντοπισμό εστίας μόλυνσης στην πρωτεύουσα, απαγορεύοντας την έξοδο από την πρωτεύουσα της Κίνας σε πρόσωπα υψηλού κινδύνου και αναστέλλοντας κάποιες από τις συγκοινωνίες προς άλλες επαρχίες και περιοχές.

Αξιωματούχοι στην πόλη έκαναν λόγο σήμερα για 27 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 χθες Δευτέρα. Το στοιχείο αυτό αυξάνει τον αριθμό των μολύνσεων στην πόλη κατά το τρέχον ξέσπασμα σε τουλάχιστον 106.

Πρόκειται για τη σοβαρότερη αναζωπύρωση στην Κίνα από τον Φεβρουάριο, που ανακινεί τους φόβους για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, η οποία ξεκίνησε από την πόλη Ουχάν στην κεντρική επαρχία Χουμπέι τον Δεκέμβριο του 2019.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα, ο νέος κορονοϊός έχει προσβάλει πάνω από 8 εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο και οι νεκροί εξαιτίας της COVID-19 έχουν ξεπεράσει τους 435.000 στον πλανήτη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.