ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία: Ενισχύθηκε στις 63,4 μονάδες το επενδυτικό κλίμα τον Ιούνιο

14:52 - 16 Ιουν 2020 | Ειδήσεις
Γερμανία: Ενισχύθηκε στις 63,4 μονάδες το επενδυτικό κλίμα τον Ιούνιο
Τα χειρότερα σε ό,τι αφορά τη μεγάλη οικονομική κάμψη στη Γερμανία, που συνδέεται με την πανδημία, θα έχει τελειώσει έως τα τέλη του καλοκαιριού. Αυτό πιστεύουν οι επενδυτές σύμφωνα με σχετική έρευνα του ινστιτούτου ZEW, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα μηνιαία στοιχεία του ZEW, ο δείκτης επενδυτικού κλίματος αυξήθηκε στις 63,4 μονάδες τον Ιούνιο από τις 51,0 τον Μάιο. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν να διαμορφωθεί στις 60,0 μονάδες.

Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών αυξήθηκε στις -83,1 μονάδες τον Ιούνιο από τις -93,5 τον Μάιο. Αναλυτές προέβλεπαν να διαμορφωθεί στις -84,0.

«Υπάρχει αυξανόμενη βεβαιότητα ότι η οικονομία θα έχει βρεθεί στο χαμηλότερο επίπεδό της έως (τα τέλη) του καλοκαιριού του 2020», ανέφερε σε ανακοίνωση ο πρόεδρος του ZEW Άχιμ Βάμπαχ. Όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με τη χειρότερή της ύφεση από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, με την κυβέρνηση να προβλέπει ότι το ΑΕΠ θα συρρικνωθεί κατά 6,3% φέτος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.