ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βραζιλία: Ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων

08:56 - 17 Ιουν 2020 | Ειδήσεις
Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας κατέγραψε χθες νέο θλιβερό ρεκόρ 34.918 κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό, με το σύνολο των πολιτών της μεγαλύτερης χώρας της Λατινικής Αμερικής που έχουν προβληθεί να φθάνει τους 923.189.

Πρόκειται για τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων στον κόσμο, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ.

Οι βραζιλιάνικες αρχές κατέγραψαν επίσης 1.282 νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού να φθάνει έτσι τους 45.241 νεκρούς.

Το νέο θλιβερό ρεκόρ καταγράφηκε την ώρα που η εξάπλωση της πανδημίας συνεχίζει να επιταχύνεται στη Λατινική Αμερική, σύμφωνα με τον Παναμερικανικό Οργανισμό Υγείας. Στη Βραζιλία των 212 εκατομμυρίων κατοίκων καταγράφεται σχεδόν το ένα τέταρτο των σχεδόν 4 εκατομμυρίων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην αμερικανική ήπειρο και σχεδόν το 25% των θανάτων, σύμφωνα με τον ΠΑΟΥ.

Ο Οργανισμός συνέστησε στη Βραζιλία και στις άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής να ενισχύσουν τα μέτρα της λεγόμενης κοινωνικής απόστασης και να προχωρήσουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας αργά και προσεκτικά. Αλλά ο πρόεδρος της Βραζιλίας, ο Ζαΐχ Μπολσονάρου, εναντιώνεται εξαρχής στα μέτρα αποτροπής της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού. Πολλές πόλεις και πολιτείες της χώρας έχουν ήδη αρχίσει τη διαδικασία επανεκκίνησης της οικονομικής δραστηριότητας παρότι η καμπύλη της επιδημίας βάσει των αριθμών συνεχίζει να βρίσκεται σε άνοδο.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:11 - 17 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.