ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αισθητή επιβράδυνση του πληθωρισμού στη Βρετανία σε επίπεδα του 2016

11:13 - 17 Ιουν 2020 | Ειδήσεις
Αισθητή επιβράδυνση του πληθωρισμού στη Βρετανία σε επίπεδα του 2016
Στο χαμηλότερο σημείο από τον Ιούνιο του 2016 κατέβασε ταχύτητα ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Μάιο.

Αισθητή επιβράδυνση παρουσίασε ο πληθωρισμός στη Βρετανία τον Μάιο, απομακρυνόμενος έτσι ακόμη περισσότερο από το στόχο της κεντρικής τράπεζας, η οποία συνεδριάζει εντός της εβδομάδας.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε σε μόλις 0,5%, τα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και τέσσερα χρόνια, καθώς έκαναν βουτιά οι τιμές των καυσίμων. Τον Απρίλιο ήταν στο 0,8%. 

Ο δομικός πληθωρισμός, που εξαιρεί τις ευμετάβλητες τιμές της Ενέργειας, της διατροφής, του αλκοόλ και του καπνού, επιβραδύνθηκε στο 1,2% από 1,4% τον Απρίλιο. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν 1,3%.

Η Τράπεζα της Αγγλίας αναμένεται να αυξήσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων κατά 100 δισ. στερλίνες αυτή την εβδομάδα, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να προστατεύσει την οικονομία από τον αντίκτυπο της πανδημίας. Μερίδα αναλυτών περιμένει και περαιτέρω χαλάρωση της πολιτικής της μέσα στο έτος.

Σημειώνεται ότι η κεντρική τράπεζα έχει ήδη μειώσει το βασικό επιτόκιο στο 0,1% και έχει προειδοποιήσει για τη χειρότερη ύφεση εδώ και δεκαετίες. Μόνο τον Απρίλιο είδε το ΑΕΠ της να βουλιάζει 20%. 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:18 - 17 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.