ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γαλλία: Να μην στρουθοκαμηλίζει το ΝΑΤΟ μπροστά στην τουρκική επιθετικότητα

15:28 - 17 Ιουν 2020 | Ειδήσεις
Γαλλία: Να μην στρουθοκαμηλίζει το ΝΑΤΟ μπροστά στην τουρκική επιθετικότητα
Γάλλος αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας κατηγόρησε το τουρκικό ναυτικό για παρενόχληση γαλλικού πολεμικού πλοίου που συμμετείχε σε αποστολή του ΝΑΤΟ. Σε αυτό το πλαίσιο, το Παρίσι διαμηνύει πως το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να στρουθοκαμηλίζει μπροστά στην συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι στους συμμάχους της.

«Έχουμε βιώσει περίπλοκες στιγμές στη Συμμαχία, αλλά δεν μπορούμε, σαν την στρουθοκάμηλο, να προσποιούμαστε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την Τουρκία στο ΝΑΤΟ. Πρέπει να το δούμε, να το πούμε και να το αντιμετωπίσουμε» σχολίασε ο αξιωματούχος σε δηλώσεις του ενόψει της συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη η κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε φραστικά στο Παρίσι μετά τη γαλλική κριτική για τον ρόλο της Τουρκίας στη Λιβύη, με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών να τονίζει ότι οι δηλώσεις έδειξαν τη «σκοτεινή και ανεξήγητη» πολιτική της Γαλλίας. Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της γαλλικής κυβέρνησης για ολοένα και πιο «επιθετικό» ρόλο της Άγκυρας

Όπως μεταδίδει το Reuters, στη Γαλλία βρίσκει έναν πολύτιμο σύμμαχο και η Ελλάδα, η οποία κατήγγειλε πρόσφατα και στο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. την εντεινόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Από το Ισραήλ ο πρωθυπουργός, εγκάλεσε την Άγκυρα ότι «υπονομεύει την σταθερότητα στην περιοχή και έχει θέσει ως στόχο να ελέγχει πολιτικά και στρατιωτικά ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

«Κατά δήλωσή τους, θέλουν να έχουν λόγο, θέλουν να είναι καθοριστικός παράγοντας για κάθε απόφαση που λαμβάνεται για την περιοχή μας και στην περιοχή μας» είπε, σημειώνοντας αυτό είναι απαράδεκτο για όλες τις χώρες που θέλουν να διαφυλάξουν την κυριαρχία και την ανεξαρτησία τους, για τις οποίες έχουν δώσει μάχες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.