ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Μπάιντεν... κλέβει παραδοσιακούς Ρεπουμπλικανούς ψηφοφόρους από τον Τραμπ

14:51 - 18 Ιουν 2020 | Ειδήσεις
Ο Μπάιντεν... κλέβει παραδοσιακούς Ρεπουμπλικανούς ψηφοφόρους από τον Τραμπ
Η τελευταία δημοσκόπηση ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ αποτυπώνει των Αμερικανών για τη διακυβέρνηση Τραμπ.

Όπως σημειώσαμε από την Τετάρτη, ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται 13 μονάδες πίσω από τον Τζο Μπάιντεν, σε δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos που διεξήχθη αυτή την εβδομάδα.

Το πιο ανησυχητικό για τον Τραμπ, όμως, δεν είναι το άνοιγμα της ψαλίδας, αλλά τα "ποιοτικά" χαρακτηριστικά της έρευνας, όπως συνηθίζουμε να τα λέμε.

Σύμφωνα με μια ανάλυση των δεδομένων της δημοσκόπησης, ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίζεται να είναι λιγότερο δημοφιλής στα ζητήματα που αυτή την περίοδο οι Αμερικανοί θεωρούν σημαντικότερα - την πανδημία του κορονοϊού και τη μεταρρύθμιση της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Τραμπ χάνει υποστηρικτές από μια ευρεία κατηγορία ψηφοφόρων, ακόμη και από εκείνους που υπήρξαν οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές του, όπως οι Αμερικανοί της υπαίθρου και οι λευκοί Ευαγγελιστές.

Ακόμη και οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι των Ρεπουμπλικανών - άνδρες, λευκές γυναίκες από τα προάστεια και ψηφοφόροι άνω των 55 ετών - πρόσφατα άλλαξαν στρατόπεδο υπέρ του Μπάιντεν, όπως προκύπτει από την ανάλυση των στοιχείων της δημοσκόπησης. Μέχρι τον Μάιο ο Τραμπ προηγείτο στις προτιμήσεις των ηλικιωμένων ψηφοφόρων.

Οι υποστηρικτές του Τραμπ, πάντως, επιμένουν ότι υπάρχει αρκετός χρόνος για να αλλάξει η κατάσταση και ότι μια πιθανή οικονομική ανάκαμψη θα ενίσχυε τις πιθανότητες επανεκλογής του εγκαίρως μέχρι τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.