ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποτυχία συμφωνίας της Αργεντινής με τους πιστωτές της

17:55 - 18 Ιουν 2020 | Ειδήσεις
Αποτυχία συμφωνίας της Αργεντινής με τους πιστωτές της
Η διορία της 19ης Ιουνίου εκπνέει και η Αργενινή αδυνατεί να έρθει σε συμφωνία με τους πιστωτές της. Οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνται και μοιάζει αδύνατο να βρεθεί λύση.

Από τις 22 Μαϊου η Αργεντινή είχε ουσιαστικά κηρύξει στάση πληρωμών, απλώς είχε συμφωνηθεί μία διορία ανάμεσα στις δύο πλευρές έως τις 19 Ιουνίου ώστε να βρεθεί λύση.

Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν κατέστη εφικτό. Το Μπουένος Άιρες ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να δεσμευτεί στους όρους που προσφέρουν οι πιστωτές, προσθέτοντας ότι «κάποιοι από αυτούς δεν ευθυγραμμίζονται με το πλαίσιο βιωσιμότητας του χρέους που είναι απαραίτητο για να ανακτήσει η Αργεντινή τη μακροοικονομική σταθερότητα και να σημειώσει πρόοδο προς ένα πρόγραμμα με το ΔΝΤ».

«Επιπλέον, η διαπραγματευτική διαδικασία με την επενδυτική κοινότητα έχει αποκαλύψει ότι οι απαιτήσεις των επενδυτών αποκλίνουν συχνά μεταξύ τους και δεν μπορούν να συμβιβαστούν» τόνισε η κυβέρνηση της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η ομάδα των πιστωτών κατηγόρησε την κυβέρνηση της Αργεντινής ότι «αποχώρησε από μια περιεκτική και βιώσιμη πρόταση αναδιάρθρωσης χρέους». Η ομάδα περιέγραψε επίσης τις συνομιλίες με τους αξιωματούχους της κυβέρνησης ως «αποτυχία».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.