ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε Τραμπ και δικαίωσε Ομπάμα

19:10 - 18 Ιουν 2020 | Ειδήσεις
Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε Τραμπ και δικαίωσε Ομπάμα
Τίποτα δεν πάει καλά το τελευταίο διάστημα για τον Ντόναλντ Τραμπ, με το Ανώτατο Δικαστήριο να απορρίπτει την πρόθεσή του να καταργήσει το καθεστώς προστασίας που είχε δώσει σε 700.000 νέους μετανάστες ο Μπαράκ Ομπάμα.

 Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ είχε αναγνωρίσει καθεστώς προστασίας σε 700.000 νέους μετανάστες, τους επονομαζόμενους Dreamers, που όμως, ο Τραμπ ήθελε να καταργήσει.

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε «αυθαίρετη» και «παρορμητική» την απόφαση της αμερικανικής διοίκησης να αναστείλει το πρόγραμμα που υιοθέτησε ο Μπαράκ Ομπάμα, το οποίο προστάτευε από την απέλαση τους μετανάστες κάτω των 30 ετών, που είχαν έρθει παρανόμως στις ΗΠΑ, όταν ήταν παιδιά.

Ο επικεφαλής του Δικαστηρίου Τζον Ρόμπερτς συντάχθηκε με τους τέσσερις προοδευτικούς συναδέλφους του σε αυτήν την απόφαση που ελήφθη με μικρή πλειοψηφία (πέντε δικαστές εκ των εννέα).

Ο Δημοκρατικός προκάτοχος του Τραμπ είχε άρει το 2012 την απειλή απέλασης σε βάρος των Dreamers, παρέχοντάς τους αριθμό μητρώου κοινωνικής ασφάλισης, κάτι αναγκαίο για να μπορέσουν να βρουν δουλειά, να οδηγούν ή να σπουδάσουν στις ΗΠΑ.

Το 2017, ο Τραμπ αποφάσισε να τερματίσει το πρόγραμμα αυτό (DACA), θεωρώντας το «παράνομο».

Δικαστήρια, που συγκλήθηκαν εκτάκτως, ανέστειλαν την απόφασή του, όμως η κυβέρνηση άσκησε έφεση προσφεύγοντας στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, το οποίο τελικά απεφάνθη κατά του για διαδικαστικούς λόγους.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:17 - 18 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.