ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραμπ: Πολιτικά κατευθυνόμενη η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου

21:50 - 18 Ιουν 2020 | Ειδήσεις
Τραμπ: Πολιτικά κατευθυνόμενη η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου
Δύο πλήγματα μέσα σε διάστημα λίγων ημερών κατάφερε το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ στον πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, μετά τις αποφάσεις για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων και διεμφυλικών εργαζομένων και το καθεστώς των εκατοντάδων χιλιάδων νεαρών μεταναστών.

«Αυτές οι φρικτές και πολιτικά κατευθυνόμενες αποφάσεις που έλαβε το Ανώτατο Δικαστήριο φτύνουν κατάμουτρα τους ανθρώπους που είναι περήφανοι που αποκαλούνται Ρεπουμπλικανοί ή Συντηρητικοί…. Ψηφίστε Τραμπ 2020», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος σε μήνυμά του στο Twitter.

«Έχετε την εντύπωση πως το Ανώτατο Δικαστήριο δεν με συμπαθεί;», διερωτήθηκε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος σε άλλο tweet του.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, σε μια απόφαση… κόλαφο για τον πρόεδρο των ΗΠΑ, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επικύρωσε το καθεστώς προστασίας που είχε αναγνωρίσει ο προκάτοχός του Μπαράκ Ομπάμα σε 700.000 νέους μετανάστες, τους επονομαζόμενους Dreamers, το οποίο ήθελε να καταργήσει ο Τραμπ.

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε «αυθαίρετη» και «παρορμητική» την απόφαση της αμερικανικής διοίκησης να αναστείλει το πρόγραμμα που υιοθέτησε ο Μπαράκ Ομπάμα, το οποίο προστάτευε από την απέλαση τους μετανάστες κάτω των 30 ετών, που είχαν έρθει παρανόμως στις ΗΠΑ, όταν ήταν παιδιά.

Ο επικεφαλής του Δικαστηρίου Τζον Ρόμπερτς συντάχθηκε με τους τέσσερις προοδευτικούς συναδέλφους του στην απόφαση που ελήφθη με μικρή πλειοψηφία (πέντε δικαστές εκ των εννέα).

Τελευταία τροποποίηση στις 21:55 - 18 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.