ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κυβερνοεπίθεση ευρείας κλίμακας έπληξε την κυβέρνηση της Αυστραλίας

08:50 - 19 Ιουν 2020 | Ειδήσεις
Κυβερνοεπίθεση ευρείας κλίμακας έπληξε την κυβέρνηση της Αυστραλίας
Κυβερνοεπίθεση ευρείας κλίμακας σε πολιτικούς, αλλά και ιδιωτικούς οργανισμούς, πραγματοποιήθηκε στην Αυστραλία, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Σκοτ Μόρισον, τονίζοντας ότι πίσω από αυτήν βρίσκεται ένα «υπερσύγχρονο κράτος».

Ο Σκοτ Μόρισον αποκάλυψε τις εκτεταμένες επιθέσεις σε συνέντευξη Τύπου στην Καμπέρα σήμερα, ενώ ο υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι η κακόβουλη δραστηριότητα στον κυβερνοχώρο «αυξάνεται σε συχνότητα και εύρος, είναι υπερσύγχρονη και έχει πολλές επιπτώσεις».

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας δεν έχει κατονομάσει ποια χώρα πιστεύει ότι είναι υπεύθυνη, πέραν του ότι πρόκειται για «κρατικό φορέα, με πολύ σημαντικές δυνατότητες».

Ο πρωθυπουργός αρνήθηκε να απαντήσει σε μια συγκεκριμένη ερώτηση σχετικά με το αν ήταν η Κίνα ο συγκεκριμένος κρατικός φορέας, έπειτα  από μήνες εντάσεων στις διμερείς σχέσεις, μα και ειδικοί από τον χώρο της ασφάλειας δήλωσαν ότι το πιστεύουν και πως η Ρωσία και η Βόρεια Κορέα ήταν οι μόνες χώρες που εμπίπτουν στην περιγραφή του Μόρισον.

Σε κάθε περίπτωση, κυβερνητικά στελέχη σημείωσαν δεν υπήρξε σοβαρή απώλεια δεδομένων ούτε κινδύνευσαν προσωπικά δεδομένα των πολιτών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.