ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίνα: Χαλαρώνουν οι περιορισμοί για τις ξένες επενδύσεις

09:25 - 19 Ιουν 2020 | Ειδήσεις
Κίνα: Χαλαρώνουν οι περιορισμοί για τις ξένες επενδύσεις
Η Κίνα προγραμματίζει να χαλαρώσει τους κανόνες για την πραγματοποίηση επενδύσεων στρατηγικού χαρακτήρα στις επιχειρήσεις που έχουν εισαχθεί στα κινεζικά χρηματιστήρια, σύμφωνα με αναθεωρημένη εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Εμπορίου (MOC).

Το γενικότερο σκεπτικό της εγκυκλίου εντοπίζεται στην άρση των εμποδίων και των περιορισμών για την προσέλκυση αυξημένων ξένων επενδύσεων στην κινεζική αγορά.

Η αναθεωρημένη εγκύκλιος χαλαρώνει τις απαιτήσεις περιουσιακών στοιχείων για τις επενδύσεις, με κεντρική προϋπόθεση για τους ξένους επενδυτές, να διαθέτουν τουλάχιστον 50 εκατομμύρια δολάρια ή να διαχειρίζονται όχι λιγότερα από 300 εκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία, ώστε να είναι δυνατή η είσοδος τους στην κινεζική αγορά.

Στο μεταξύ, η αρμόδια επιτροπή για τον τραπεζικό τομέα και στην ασφαλιστική αγορά στην Κίνα (CBIRC) τάχθηκε υπέρ της συστηματικής προσπάθειας για την επίτευξη ταχύτερης οικονομικής ανάπτυξης, με στόχο τη σταθερότητα στην εργασία και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, ώστε να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από την πανδημία COVID-19.

Αρκετές είναι οι επιχειρήσεις στην Κίνα, οι οποίες παρά το γεγονός ότι επλήγησαν από την πανδημία COVID-19, έχουν πολλά υποσχόμενες προοπτικές και θετικά στοιχεία πιστώσεων, σύμφωνα με τον Γκαο Σακίνγκ, πρόεδρο της CBIRC.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:55 - 19 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.