ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Twitter... στιγματίζει ξανά τον Τραμπ

11:59 - 19 Ιουν 2020 | Ειδήσεις
Το Twitter... στιγματίζει ξανά τον Τραμπ
Το Twitter συνεχίζει την πρακτική του να συνοδεύει με προειδοποιήσεις τις αναρτήσεις που ενδεχομένως να περιέχουν παραποιημένα στοιχεία ή να διαδίδουν fake news και ασφαλώς για ακόμη μία φορά "σημαδεύει" τον Ντόναλντ Τραμπ.

Σε ένα νέο επεισόδιο σύγκρουσης με τον Αμερικανό Πρόεδρο το twitter έβγαλε προειδοποίησης παραποίησης στοιχείων σε ένα βίντεο που πόσταρε ο Τραμπ.

Το βίντεο που ανέβασε ο Τραμπ δημιουργήθηκε ουσιαστικά για να κρίνει ως υπερβολικές τις διαμαρτυρίες για ρατσισμό στις ΗΠΑ. Είναι ουσιαστικά η "παραλλαγή" ενός γνωστού βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και δείχνει ένα μαύρο και ένα λευκό νήπιο να αγκαλιάζονται.

Στην αρχή της εκδοχής του βίντεο που ανέβασε ο Τραμπ, όμως, το μαύρο μωρό εμφανίζεται να τρέχει. Ο δημιουργός του βίντεο, το έχει κάνει να φαίνεται σαν είδηση από το CNN με τον τίτλο «Τρομαγμένο νήπιο τρέχει μακριά από μωρό ρατσιστή».

Το Twitter πρόσθεσε στην ανάρτηση αυτή προειδοποίηση ότι περιέχει παραποιημένα στοιχεία.

{https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1273770669214490626}

Στα παραπάνω προσθέστε και το γεγονός ότι το Facebook ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι κατέβασε αναρτήσεις και διαφημίσεις της ομάδας της προεκλογικής εκστρατείας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ καθώς αυτές παραβίαζαν την πολιτική της εταιρείας κατά του οργανωμένου μίσους.

Οι διαφημίσεις έδειχναν ένα κόκκινο ανεστραμμένο τρίγωνο με κείμενο που ζητούσε από τους χρήστες του Facebook να λάβουν μέρος σε μια συλλογή υπογραφών εναντίον της Antifa, ενός χαλαρά οργανωμένου αντιφασιστικού κινήματος.

Φαίνεται λοιπόν πως το διάταγμα το οποίο υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ τον Μάιο, με το οποίο περιορίζει τη νομική προστασία που απολαμβάνουν οι πλατφόρμες των social media, δεν "τρομάζει" τόσο τους ιδιοκτήτες τους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.