ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα δραματική παρέμβαση της Λαγκάρντ στη Σύνοδο Κορυφής

13:11 - 19 Ιουν 2020 | Ειδήσεις
Νέα δραματική παρέμβαση της Λαγκάρντ στη Σύνοδο Κορυφής
Όπως συνηθίζεται το τελευταίο διάστημα, η επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, παίρνει πρώτη το λόγο στις Συνόδους Κορυφής και προσπαθεί τους ηγέτες της ΕΕ, ώστε να λάβουν ουσιαστικές και γρήγορες αποφάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν το Bloomberg και το Reuters, η κα. Λαγκάρντ υπογράμμισε στους ηγέτες της ΕΕ κατά την έναρξη της Συνόδου Κορυφής, που βρίσκεται σε εξέλιξη, πως η παγκόσμια οικονομία και φυσικά η ευρωπαϊκή οικονομία καταγράφουν «δραματική πτώση».

Σύμφωνα με την Λαγκάρντ, η οικονομία της ευρωζώνης οδεύει προς μια «απότομη πτώση» περίπου 13% το β’ τρίμηνο και επανέλαβε την πρόβλεψη της ΕΚΤ για πτώση του ΑΕΠ κατά 8,7% φέτος και ανάκαμψη κατά 5,2% το 2021.

Οι πληροφορίες των μεγάλων ειδησεογραφικών πρακτορείων αναφέρουν ακόμα πως η κα. Λαγκάρντ τόνισε πως οι πλήρεις επιπτώσεις της χειρότερης οικονομικής ύφεσης της ΕΕ δεν έχουν ακόμα εκδηλωθεί πλήρως στην αγορά εργασίας και πως η ανεργία στην ευρωζώνη θα μπορούσε να πιάσει το 10%.

Ζήτησε από τους ηγέτες να συμφωνήσουν γρήγορα στο σχέδιο ανάκαμψής τους για να ηγηθούν της αναπτέρωσης της οικονομίας και είπε πως οι χρηματαγορές είναι σχετικά ήρεμες λόγω των προσδοκιών πως το μπλοκ θα ενεργήσει για να δείξει πως «η ΕΕ επέστρεψε» στην ενεργό δράση.

Μήνυμα ενότητας από την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν

«Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε καμία καθυστέρηση», τόνισε η Πρόεδρος της Κομισιόν σε μήνυμά της.

Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, υπερασπίστηκε την πρότασή της κάνοντς λόγο για «μία πρόταση φιλόδοξη και ισορροπημένη» υπογραμμίζοντας ότι για «κοινή επιτυχία, πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι στη μεγάλη εικόνα».

Τελευταία τροποποίηση στις 13:23 - 19 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.