ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίνα: Αδύνατη η παραγωγή εμβολίου εντός του 2020

17:41 - 19 Ιουν 2020 | Ειδήσεις
Κίνα: Αδύνατη η παραγωγή εμβολίου εντός του 2020
Διόλου ενθαρρυντικές δεν είναι οι νεότερες ειδήσεις που φθάνουν από το «μέτωπο» των ερευνών για την εφεύρεση και μαζική παραγωγή ενός αποτελεσματικού και ασφαλούς στη χρήση εμβολίου για την αντιμετώπιση του κορωνϊού.

Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης στην Κίνα καμιά έρευνα δεν έχει καταφέρει να περάσει επιτυχημένα το τρίτο στάδιο των κλινικών δοκιμών της πατέντας φαρμάκων  και εμβολίων που ερευνά και συνδέεται σε πειραματικές δοκιμές μεγάλου αριθμού εθελοντών, αναλογικά με τα κρούσματα και τον παγκόσμιο πληθυσμό.

Αυτή τη χρονική περίοδο τουλάχιστον σε δέκα ερευνητικά κέντρα πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών - «κολοσσών» διεξάγονται κλινικές μελέτες για την ανακάλυψη ενός αποτελεσματικού φαρμάκου που θα αποτρέψει ένα δεύτερο φονικό κύμα της πανδημίας, που από τα μέσα Δεκεμβρίου οπότε και αρχικά ανιχνεύθηκε ο ιος στην κινεζική επαρχία Γουχάν έως και σήμερα έχει μολύνει περισσότερα από 8.500.000 ανθρώπους και στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερα από 450.000, παγκοσμίως.

Ελπίζουμε ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε περισσότερες διεθνείς συνεργασίες και να πραγματοποιήσουμε μια κλινική μελέτη φάσης 3 πολλαπλών κέντρων για να βοηθήσουμε στη διάθεση του εμβολίου στην αγορά», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της China National Biotec Group (CNBG) Zhang Yutao στα κρατικά μέσα ενημέρωσης China News Service.

«Το εμβόλιο δεν θα κυκλοφορήσει στην αγορά μέχρι τουλάχιστον το επόμενο έτος με βάση τα τρέχοντα σχέδια», είπε στη συνέντευξη που μεταδόθηκε αργά την Πέμπτη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.