ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bloomberg: Ποιοι είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη

15:25 - 23 Ιουν 2020 | Ειδήσεις
Bloomberg: Ποιοι είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη
Ο Τζεφ Μπέζος της Amazon πρωταγωνιστεί στη φετινή λίστα του Bloomberg με τους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη με περιουσία στα 160 δισ. δολάρια, ενώ ακολουθούν ο Μπιλ Γκέιτς της Microsoft και ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ του Facebook με καθαρό πλούτο 112 και 90,6 δισ. δολ. αντίστοιχα.

Την πρώτη πεντάδα πλαισιώνουν ο Γάλλος Μπερνάρ Αρνό με περιουσία ύψους 87,4 δισ. δολ. και ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής Γουόρεν Μπάφετ με καθαρό πλούτο 71,5 δισ. δολ.

Το αξιοσημείωτο όμως είναι η είσοδος στον συγκεκριμένο δείκτη του 63χρονου Μουκές Αμπάν, προέδρου της Reliance Industries, καθιστώντας τον τον πλουσιότερο άνθρωπο της Ασίας και τον μοναδικό Ασιάτη μεγιστάνα που συμπεριλαμβάνεται στο συγκεκριμένο κλαμπ δισεκατομμυριούχων, σύμφωνα με τον δείκτη του Bloomberg. O Αμπάνι μάλιστα υποσκέλισε τον Λάρι Έλισον της Oracle και τη Γαλλίδα Φρανσουά Μπετενκούρ Μέιερς, την πλουσιότερη γυναίκα στον πλανήτη, κατακτώντας την 9η θέση.

Παρά το γεγονός ότι η ινδική οικονομία επλήγη τα μέγιστα στη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού, οι επιχειρήσεις του Αμπάνι, ειδικά ο τηλεπικοινωνιακός όμιλος Jio Platforms, γνώρισαν μεγάλη ευημερία, με αποτέλεσμα η προσωπική του περιουσία να αυξηθεί σημαντικά, τη στιγμή που άλλοι δισεκατομμυριούχοι της λίστας υπέστησαν σοβαρές επιπτώσεις από την πανδημία.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:30 - 23 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.