ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάνω από £40 δισ. για την ενίσχυση των βρετανικών επιχειρήσεων

17:43 - 23 Ιουν 2020 | Ειδήσεις
Πάνω από £40 δισ. για την ενίσχυση των βρετανικών επιχειρήσεων
Περισσότερο από 40 δισεκατομμύρια λίρες κόστισαν τα τρία προγράμματα δανεισμού προς τις επιχειρήσεις (στα οποία εγγυητής είναι η κυβέρνηση) που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού και το lockdown μέχρι και τις 21 Ιουνίου.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών, τα μεγαλύτερα ποσά δόθηκαν μέσω του προγράμματος ανάκαμψης (28,1 δισεκ.) και του προγράμματος διακοπής επιχειρηματικής δραστηριότητας λόγω του κορονοϊού (10,5 δισεκ.), ενώ για δάνεια μέσω του προγράμματος διακοπής μεγάλων επιχειρήσεων δαπανήθηκαν 2,1 δισεκ. Για τα προγράμματα κατατέθηκαν περισσότερες από ένα εκατομμύριο αιτήσεις.

Επιπλέον, περισσότερες από 9,2 εκατομμύρια θέσεις εργασίας καλύφθηκαν από το πρόγραμμα αποζημίωσης των εργαζομένων που τέθηκαν σε προσωρινή αργία εξαιτίας της πανδημίας, από το οποίο επωφελήθηκαν 1,1 εκατομμύρια επιχειρήσεις, με συνολικό κόστος 22,9 δισεκατομμύρια λίρες μέχρι τις 21 Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι από τις 4 Ιουλίου αναμένεται να επανεκκινήσει ο κλάδος του τουρισμού στην Βρετανία. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Bloomberg, στις 4 Ιουλίου η Βρετανία θα ανοίξει ξενοδοχεία, παμπ, εστιατόρια και κινηματογράφους, μετά από τρεις μήνες lockdown.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.