ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μνούτσιν: Οι ΗΠΑ θα βγουν από την ύφεση στα τέλη του 2020

22:32 - 23 Ιουν 2020 | Ειδήσεις
Μνούτσιν: Οι ΗΠΑ θα βγουν από την ύφεση στα τέλη του 2020
Η αμερικανική οικονομία θα έχει βγει από την ύφεση μέχρι το τέλος του 2020, εκτίμησε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις που έκανε σε συνέδριο του Bloomberg, ο κ. Μνούτσιν επισήμανε πως αναμένει να περάσει από το Κογκρέσο ένα νέο πακέτο τόνωσης.

Παράλληλα, όσον αφορά την εμπορική συμφωνία με την Κίνα, ανέφερε πως αναμένει ότι η Κίνα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Υπενθυμίζεται ότι στο πεδίο της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας, ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Πίτερ Ναβάρο, προέβη σε διευκρινιστική δήλωση, τονίζονται πως η εν λόγω συμφωνία δεν αποτελεί παρελθόν.

«Οι δηλώσεις μου παρερμηνεύτηκαν», ανέφερε σε ανακοίνωση ο κ. Ναβάρο. «Δεν είχαν καμία σχέση με την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας, η οποία παραμένει σε ισχύ».

Είχε προηγηθεί ερώτηση από δημοσιογράφο του Fox News, που έλεγε αν ο κ. Ναβάρο πιστεύει ότι η εμπορική συμφωνία αποτελεί παρελθόν και ο ίδιος απάντησε: «Αποτελεί παρελθόν, ναι». Αργότερα, ωστόσο, ο κ. Ναβάρο υποστήριξε ότι απλώς μιλούσε για την έλλειψη εμπιστοσύνης που υπάρχει για το κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα, μετά τα ψέματα που είπε για την προέλευση του ιού.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:07 - 25 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.