ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι ΗΠΑ δρομολογούν πρόσθετους δασμούς σε εισαγωγές από την ΕΕ

13:14 - 24 Ιουν 2020 | Ειδήσεις
Οι ΗΠΑ δρομολογούν πρόσθετους δασμούς σε εισαγωγές από την ΕΕ
Πρόσθετες εισαγωγές από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο ύψους $3,1 δισ. βάζουν στο στόχαστρο οι ΗΠΑ, εντείνοντας τις ανησυχίες για έναν εμπορικό πόλεμο.

Μεταξύ των προϊόντων, στα οποία εξετάζεται να επιβληθούν νέοι δασμοί εισαγωγής είναι ελιές, ποτά (μπύρα, τζιν), πατάτες, φορτηγά, ενώ θα αυξηθούν οι δασμοί σε προϊόντα όπως αεροσκάφη, τυρί και γιαούρτι.

Το αμερικανικό υπουργείο οικονομικών δημοσίευσε πλήρη λίστα των προϊόντων τα οποία είναι υποψήφια για νέους δασμούς. Πρόκειται για τη λίστα που προέκυψε μετά από την ολοκλήρωση της φάσης της δημόσιας διαβούλευσης

Περισσότερο πληττόμενες χώρες είναι οι μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρώπης – το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Ισπανία και η Γαλλία.

Ο Ρομπερτ Λάιτχάιζερ, είπε ότι ο στόχος της αύξησης των δασμών στα ευρωπαϊκά προϊόντα είναι να πειστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να καταλήξει σε ένα συμβιβασμό. Ωστόσο, οι εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ έχουν ουσιαστικά «παγώσει» φέτος, ενώ η ευρωπαϊκή πλευρά ετοιμάζεται για αντίμετρα σε προϊόντα στρατηγικής σημασίας για τη Ουάσινγκτον.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.