ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γαλλία προς ΕΕ: Να συζητήσουμε χωρίς... ταμπού για την Τουρκία

18:22 - 24 Ιουν 2020 | Ειδήσεις
Γαλλία προς ΕΕ: Να συζητήσουμε χωρίς... ταμπού για την Τουρκία
Η δράση της Τουρκίας στη Λιβύη έχει προκαλέσει την αντίδραση της Γαλλίας, που μετά από το αίτημά της προς το ΝΑΤΟ να "μαλώσει" την Άγκυρα, ζητά τώρα και από την ΕΕ να γίνει ουσιαστική κουβέντα για τις σχέσεις με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν-Υβ Λε Ντριάν, ζήτησε σήμερα από την ΕΕ να ενσκήψει «δίχως ταμπού» στο θέμα της σχέσης της με την Τουρκία.

«Η Γαλλία εκτιμά πως είναι απολύτως απαραίτητο να ανοίξει το ταχύτερο η ΕΕ μία συζήτηση σε βάθος, δίχως ταμπού, χωρίς αφέλεια όσον αφορά τις προοπτικές των μελλοντικών σχέσεων της ΕΕ με την Άγκυρα και πως θα πρέπει η ΕΕ να προασπισθεί σθεναρά τα δικά της συμφέροντα, διότι η ίδια έχει τα μέσα», τόνισε ενώπιον του σώματος της Γερουσίας ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών.

Η δήλωση αυτή έρχεται καθώς ο Ερντογάν κινείται επιθετικά τόσο στη Λιβύη, όσο και στην ανατολική Μεσόγειο, δημιουργώντας εκνευρισμό στη Γαλλία.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα βρέθηκε και ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ, ο οποίος ναι μεν δήλωσε τη στήριξή του στην Ελλάδα, αλλά πρόσθεσε πως πρέπει να γίνει διάλογος με την Τουρκία για να πέσουν οι τόνοι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.